Chrome 78: Tvinger dark mode på alle websider

chrome-dark-mode-2060x1143
Internettet er på vej i dark mode – om ikke andet for Chrome-brugerne. Google frigav tirsdag Chrome 78 til Mac, Windows, Linux og iOS og frigav det med tvungen dark mode, der muliggør dark mode på hvert websted, uanset om de understøtter et eller ej.


Funktionen manipulerer ikke med et websteds kildekode; I stedet bruger en farve inversionsteori til at bytte lysgrænseflader med Chrome dark mode. Selvom ikke alle websider visuelt ser bedre ud med dark mode aktiveret, er der flere fordele ved at bruge dark mode tilstanden.

Undersøgelser har vist, at dark mode kan beskytte dine øjne mod den belastning, der pålægges dem af en lys hvid skærm. Dark mode kan også forlænge batteriets levetid, især hvis din bærbar computer eller smartphone har et OLED-panel.

Det er værd at bemærke, at dette er forskelligt fra de farvetemaer, Google tilføjede til Chrome tidligere i år. Hvis du ønsker et officielt dark mode tema i din browser i dag, kan du installere en af mange farveudvidelser uploadet af Chrome Team.

Udklip.JPG

Bortset fra dark mode, bringer Chrome 78 flere forbedringer til quality-of-life til Internettets mest populære browser. Googles forlængelse af adgangskodekontrol bliver nu integreret i browseren. Denne funktion fortæller dig, hvis du logger ind på et websted med legitimationsoplysninger, der er blevet kompromitteret i forbindelse med en dataovertrædelse. En anden eksperimentel feature, giver dig oplysninger om en fane, når du holder musemarkøren over den, hvilket er især nyttigt for folk, der holder snesevis af websteder åbne og har problemer med at navigere i deres ofte overfyldte browserbjælke.

Sådan aktiveres tvungen dark mode i Chrome

Når du har downloadet Chrome 78-opdateringen, vil du være i stand til at aktivere Forced dark mode ved hjælp af Chrome-flag: chrome://flags/#enable-force-dark. Hvis du ikke tidligere har været forbi ”flag”, skal du ikke bekymre dig, processen er ret enkel. Først skal du indsætte ovenstående URL i din adresselinje eller gå til chrome: // flags /.

Bemærk advarslen øverst på skærmen om, at listen herunder indeholder eksperimentelle funktioner, og at aktivering af dem kan forårsage problemer i browseren. Hvis du er indforstået med risikoen, skal du rulle ned, indtil du finder # enable-force-dark flag (eller foretage en søgeordssøgning for at spare tid) og aktivere det. De websteder, du besøger, skal nu vises i dark mode.