Chrome beskytter brugerne mod usikre downloads

google-chrome-chromebook
En af måderne at beskytte dig selv mod malware er ved at være forsigtig med, hvor du downloader dine filer fra. For eksempel er det måske ikke den bedste idé at åbne e-mails og downloadede vedhæftede filer fra afsendere, som du ikke kender, og det er heller ikke en god idé at downloade eksekverbare filer fra mistænkelige hjemmesider.


Imidlertid må vi erkende, at ikke alle er teknisk kyndige, og ikke alle kan skelne et mistænkeligt websted fra et legitimt websted. Problemet er så udbredt, at virksomheder som Google forsøger begrænse omfanget.

Læs også: Windows 7 KB4539601 løser problemet med wallpaper

Læs også: Windows 10X: Microsofts nye operativsystem

Google har for nylig annonceret, at i deres næste opdatering til Chrome (der kommer i april), vil de begynde at advare brugere om usikre downloads.

“File types that pose the most risk to users (e.g., executables) will be impacted first, with subsequent releases covering more file types. This gradual rollout is designed to mitigate the worst risks quickly, provide developers an opportunity to update sites, and minimize how many warnings Chrome users have to see.”

- Google

Selvom dette uden tvivl vil være et irritationsmoment for nogle brugere, da det kan betyde en masse advarselsmeddelelser og notifikationer, skal det i sidste ende resultere i at skabe et mere sikkert browsermiljø for ikke-teknisk kyndige brugere, såsom ældre, der måske ikke engang er opmærksomme på onlinetrusler findes. 


Source & Image credit:

Google