Danske musikere stormer frem på YouTube

20180117155526-youtube
På den danske top-20 over årets mest populære musikvideoer på YouTube løber danske artister som Gilli, Albert Dyrlund og rap-duoen Maria & Bea med opmærksomheden. 12 ud af de 20 videoer er danske. Blandt ikke-musikvideoer træder en ny generation af unge YouTubere frem på scenen.


Danske musikere er mere populære end nogensinde på YouTube. Det viser listen over årets mest sete musikvideoer blandt danske YouTube-brugere. Hvor listen tidligere år har været domineret af store udenlandske navne, er tendensen i år en anden: Af de 20 mest sete musikvideoer er de 12 lavet af danske kunstnere - og hele top-5 er dansk. 

Øverst på den såkaldte Rewind-liste, som YouTube offentliggør i dag, finder vi danske Gilli, som i løbet af de seneste år har tiltrukket sig stor opmærksomhed. Ikke mindst på YouTube, hvor hittet ‘Vai Amor’ er afspillet mere end 4,5 mio gange. På andenpladsen over de mest populære musikvideoer fra 2019 er rap-duen Maria & Bea, hvis karrierer tog fart, efter at de medvirkede i årets udgave af X-Factor.  

Femtepladsen går til en af Danmarks måske bedst kendte YouTubere; Albert Dyrlund, som er kendt for sine pranks og skøre påfund. I løbet af 2019 har Dyrlund dog også udfoldet sit musiske talent. På nummeret ‘Vafler’ har han selskab af realityfænomenet Sidney Lee og YouTuberne Jesu Brødre, og sammen slår den umage flok internationale ikoner som Billie Eilish, Shawn Mendes, Lil Nas og Ariana Grande - målt på musikvideoernes popularitet blandt danske YouTube-brugere. 

På 15. pladsen sniger sig en ægte joker ind i form af en hjemmeproduceret musikvideo med 3.F. fra Gl. Hellerup Gymnasium. 

“Der er mange store musikkarrierer, som begynder på YouTube, fordi det er muligt for alle at få deres musik hørt - og dermed blive opdaget. Med danske briller er jo det jo virkelig fedt at se, hvordan danske kunstnere formår at komme frem og endda slå de internationale kanoner i popularitet herhjemme”, siger kommunikationschef for Google, der ejer YouTube, Jesper Vangkilde.

De 20 mest populære musikvideoer i 2019

#1: Gilli - Vai Amor

#2: Maria & Bea synger 'Anaconda' - Nicki Minaj (5 Chair Challenge)│X Factor 2019│TV 2

#3: Branco, Gilli - All In

#4: SODA - Bedste veninder (LIVE)│MGP 2019│Ultra

#5: Albert Dyrlund - Vafler ft. Sidney Lee & Jesu Brødre [Official Video]

#6: Billie Eilish - bad guy

#7: Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita

#8: Lil Nas X - Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus) [Remix]

#9: MGP Allstars 2019 - Kontrol│MGP 2019 │Ultra

#10: Ariana Grande - 7 rings

#11: Lil Dicky - Earth (Official Music Video)

#12: Alexander Husum - Min Tesla (Musikvideo)

#13: TONES AND I - DANCE MONKEY (OFFICIAL VIDEO)

#14: Sam Smith, Normani - Dancing With A Stranger

#15: 3.f - Sidste skoledag ' GHG 2019

#16: ADHD ft. Rasmus Paludan - V For Sejr (Spotify link i beskrivelsen)

#17: En Sang (feat. Gucci Mane)

#18: Ed Sheeran & Justin Bieber - I Don't Care [Official Video]

#19: Leonora - Love Is Forever│Dansk Melodi Grand Prix 2019│DR1

#20: TopGunn - Nik & Jay ft. Benjamin Hav


Ny generation af YouTubere

Det er langt fra kun musik, som engagerer og underholder brugerne på YouTube. Og traditionen tro har YouTube også samlet en liste over de øvrige videoer, som er blevet afspillet, liket, delt og kommenteret mest i løbet af året. På årets top-10 ser man en ny generation af YouTubere komme frem på scenen.  

Hvor Rewind-listen tidligere år har været præget af etablerede YouTubere som Morten Münster, Julia Sofia og Alexander Husum, indtages listen i år af ny flok med navne som Josefine Simone og tvillingebrødrene Oskar og Elias Hole, som sammen står bag den yderst populære kanal ‘Kender du det’. 

“En af de sjove ting ved den her nye generation af unge YouTubere, som på kort tid er blevet meget populære, er, at de kender hinanden på kryds og tværs. De optræder i hinandens videoer og hjælper på den måde hinanden frem. Som følger bliver man inviteret helt ind på teenageværelset, hvor nære og følsomme emner som kærester, venskaber og kønnenes interne spil jo fylder det meste. Samtidig er der også plads til en masse humor i form af pranks, sketches” siger Jesper Vangkilde.

De 10 største YouTube-hits i 2019 (ekskl. musik)

#1: 10 ting du IKKE skal sige til en dreng !! Ft. Oskar Hole (Kender du det) - Josefine Simone

#2: Maria og Bea synger 'Knokler hårdt' - Gilli (Audition) │ X Factor 2019 │TV 2 - X Factor Danmark

#3: 10 ting piger HADER drenge gør !! Ft. Oskar Hole (SKETCH) - Josefine Simone

#4: Vigtig besked til Paludan og hans tilhængere - Ahmarni

#5: SÅDAN LAVER GILLI ALLE SINE SANGE! - Jesu Brødre

#6: Draw My Life│150.000 SUBS SPECIAL │Kender Du Det - Kender du det

#7: JEG ER MIN KÆRESTE UTRO *PRANK* - Josefine Simone

#8: Overrasker MIN KÆRESTE i Thailand - Armin

#9: Tour de Grillbar S02 - Nordjylland episode 2 - Jøjs Kanal

#10: Simon Talbot On Translating Jokes From Danish To English│Russell Howard - Russell Howard


Kilde & Image credit:

Google, YouTube