ENDELIG: Microsoft løser KB4512941 problemer

microsoft-230416-740x493
Sagt med et vist forbehold. I første omgang er der kun tale om rettelser til Search/Start menu og øget CPU forbrug.


Den sidste Windows 10 kumulative KB4512941 opdatering, der blev leveret til version 1903 den 10. september, resulterede i et antal fejl, der påvirkede nogle brugere af operativsystemet. Microsoft har nu opdateret sit supportdokument, som ifølge Microsoft løser en del af de famøse fejl.

Microsoft har i første omgang haft fokus på Search/Start menu problemet, som Microsoft melder løst

Virksomheden tilføjede, at de fortsat vil overvåge, for at sikre, at brugerne har en oplevelse af højeste kvalitet, når de interagerer med deres produkter. Hvis du stadig oplever problemer med Windows Desktop Search og Start-menu, anbefaler Microsoft at rapportere det “via the Feedback Hub (Windows + F) then try the Windows 10 Troubleshoot settings (found in Settings)” 

Yderligere oplysninger finder du i dette hjælpedokument.

Forhøjet CPU usage problemet løst

Forhøjet CPU forbrug var også på listen af problemer i forbindelse med Windows 10 1903. Den aktuelle problemstilling berører kinesisk forenklet (ChsIME.EXE) og kinesisk traditionel (ChtIME.EXE) IME med Changjie / Quick-tastatur.

I en ny opdatering forklarer Microsoft, at dette særlige problem opstod “due to security related changes in KB4515384,” especially when “Touch Keyboard and Handwriting Panel Service is not configured to its default startup type of Manual.”

Problemet forklarer virksomheden kan løses ved følgende handling:

- Select the Start button and type Services.

- Locate Touch Keyboard and Handwriting Panel Service and double click on it or long press and select Properties.

- Locate Startup type: and change it to Manual

- Select Ok

- The TabletInputService service is now in the default configuration and IME should work as expected.

Microsoft har formået at løse de fleste af de fejl, der blev introduceret ved den seneste opdatering, herunder lydproblemet, den “unaturlige orange farvetone”  og CPU-spike-fejlen Virksomheden arbejder også på Windows Defender problemet, som er seneste kendte fejl, hvor antivirus delen ikke kunne scanne enhederne korrekt - det spørgsmål var ikke specifikt for version 1903 og berørte næsten alle versioner af operativsystemet.