Et nærmere kig på den nye Start-menu i Windows 10X

fold_microsoft_surface_neo
I denne nyhed tager vi et kig på Start-menuen og ændringerne i Windows 10X. Det nyeste skud på stammen fra Microsoft, bringer en del ændringer til overfladen, som i første omgang lanceres til enheder med dual screens og foldbare enheder.


Den 2. oktober annoncerede Microsoft Windows 10X til enheder med dobbelt skære og foldbare enheder såsom Surface Neo. Ifølge Microsoft er operativsystemet baseret på Windows 10, og det leveres med en række ændringer af brugergrænsefladen, herunder en ny Start, der tilbyder mindre rodet oplevelse end tidligere.

Windows 10X kommer med føromtalte opdateret brugergrænseflade, der vil tilpasse sig denne nye produktkategori. En af de største designændringer i Windows 10X er Start-menuen, der er blevet væsentligt redesignet for at fokusere mere på produktivitet og apps.

Som du kan se på skærmbilledet nedenfor, ligner Windows 10 Start-menu nu mere som en app-launcher eller startskærm. Ligesom Microsoft Launcher til Android giver Start-menuen også adgang til apps, vigtige genveje og anbefalede filer eller programmer.

Windows-10X.jpg

Anbefalingerne er hovedsageligt de apps eller filer, som Microsofts AI ønsker, at du skal åbne, og de er baseret på din aktivitet. Lige under Start-menuen er en farverig startknap, som bliver en del af det proceslinjelignende område.

Den nye forenklede Start-menu har følgende to sektioner:

Mine apps og websteder: Denne viser dig de 15 apps og websteder, du åbner oftes. Det inkluderer også et "Vis alle" link, der skal åbne listen over alle apps.

Anbefalet: Dette afsnit viser nyligt tilgængelige og anbefalede filer eller programmer. Microsoft bruger muligvis sin AI-teknologi til at optimere anbefalinger baseret på brugeraktivitet.

Start-menuen ville være lidt anderledes på en traditionel pc, hvis Microsoft nogensinde porterer Windows 10X's UI-forbedringer til det traditionelle Windows operativsystem.


Kilde & Image credit:
Microsoft