Face ID og Touch ID login kommer til Safari

Face ID Touch ID
Det er ikke uvant at låse apps op med vores ansigt eller finger, men snart vil vi være i stand til at gøre det samme på nettet takket være en ny funktion, der kommer til Safari senere på året.

En ny funktion, der lige nu findes i betaversionen af Safari 14, giver brugerne mulighed for at springe over en login-formular og i stedet logge ind ved hjælp af Touch ID eller Face ID på deres iPhone.

Mange af os logger allerede på ved hjælp af Touch ID eller Face ID - men systemet indtaster faktisk kun og bekræfter brugernavnet og adgangskoden automatisk, og det er kun fordi brugeren har givet adgang til adgangskoder ved hjælp af Touch ID og Face ID og tilbudt yderligere godkendelse (2FA) via SMS eller et andet system.

Med den nye login-variant kører den komplette login-proces i baggrunden: Når login-siden åbnes, bliver Face ID eller Touch ID automatisk aktiveret, og du logges på med det samme. Hvis du vil, kan du endda skjule adgangskodefelterne.

Udviklere kan få adgang til denne nye funktionalitet via en ny webautentificerings-API, der er baseret på en tværplatform-teknologi fra FIDO, der allerede understøttes af nogle udbydere som Ebay og Gmail. Apple tiltrådte FIDO Alliance i februar 2020, og alliancens mål er at reducere afhængighed af adgangskoder. Et scenarie især Microsoft drømmer om

Apple har offentliggjort en video af den nye funktionalitet "Meet Face ID and Touch ID for the web", som du kan se her


Source & Image credit:

Apple