Fortryder beslutning om at slette inaktive konti

twitter
Twitter overvejer efter signende sit seneste tiltag om at slette inaktive konti efter en bølge af kritik. Her er det problematikken om at slette afdøde personers konto, der er gode grunde, ikke kan leve på til Twitters nyeste politik om, at man skal være logget ind på sin konto som minimum hver sjette måned.


Virksomheden tog denne beslutning som en del af sin indsats for at reducere risikoen for, at gamle konti blev hacket, men dækkede tydeligvis ikke alle scenarier inden beslutningen blev taget. 

Ejere af konti, der har været inaktive i de sidste seks måneder eller mere, modtog en e-mail, der informerede om, at hvis de ikke loggede ind inden den 11. december, ville deres Twitter-handles blive tilgængelige igen.

I beslutningen blev der imidlertid ikke taget hensyn til håndteringen af døde brugere, der ville blive slettet uden en chance for deres venner og familie kunne at bevare deres historik og ære deres minde.

Som svar på tiltale, tilbød Internet Archive non-profit digitalt bibliotek at hjælpe med at bevare historikken til de efterladte, ved at arkivere deres Twitter-konti.

Twitter vendte midlertidig ikke det blinde øje til for brugernes kritik, og allerede dagen efter meddelte Twitter, at de ville udsætte håndhævelsen af denne beslutning.


Kilde & Image credit:

Twitter