Google vil være bedre venner med Microsoft Office

google-logo-multi-color-angle-big
Selv om de fleste firmaer som Google eller Microsoft naturligvis gerne så, at forbrugerne brugte deres programmer og ikke andre alternativer, så ser det ud til at Google nu sigter efter en længere strategi, og vil begynde at åbne mere op for integration med Microsoft Office.


En del af den indsats styres fra Google G Suite afdeling, som nu ledes af Javier Soltero. Google hyrede Soltero, som tidligere var Strategisk leder hos Microsoft, til at at lede udviklingen af G Suite porteføljen af tjenester. 

Helt som man har kunne se hos Microsoft, så er der tilsyneladende også et skift på vej hos Google, hvor de antager en mere åben indgangsvinkel til konkurrerende programmer og tjenester.

GSuiteService.original.jpg

I forhold til G Suite er den største konkurrent for Google helt klart Microsofts Office platform. Ifølge kilder, som Bussiness Insider har talt med, så lader det til at Google nu sigter efter en mere langsigtet strategi for udbredelsen af deres G Suite tjenester. 

Et af de nye skridt er at give mulighed for at virksomheder kan nøjes med, at lade dele af deres virksomhed skifte til G Suite. Det er et skift i forhold til tidligere, hvor kontrakter typisk skulle dække hele virksomheden. 

Markedsføringen tager også et skift, hvor G Suite nu skal sælges som noget der kan eksistere sideløbende med andre tjenester, i stedet for at være en direkte erstatning. 

Håbet fra Googles side er formodentligt, at folk på den måde gradvist kan stifte bekendtskab med og vænne sig til mulighederne i G Suite, og over tid gøre et fuldt skift lettere og mindre intimiderende. 

microsoft.jpg

Et andet tegn på den ændrede strategi er, ifølge kilderne, at Google arbejder på en ny besked tjeneste, som sigter efter at kunne integreres let med Microsofts tjenester, som Word, Exel på samme måde som for eksempel Slack eller Microsofts egen Teams. 

Den nye mere åbne strategi vil ikke kun omfatte Microsoft, men også andre tjenester som Slack og Cisco WebEx.