Hackere ændrer Chrome og Firefox

hack
Nye informationer afslører, at hackere ændrer Chrome og Firefox for at tracke sikker webtrafik.


Der er en grund til, at virksomheder som Google forsøger at få flere websteder til at bruge HTTPS, fordi det hjælper med at sikre din webtrafik. Det hjælper ligeledes med at forhindre hackerne i at forstyrre de data, der overføres mellem webstedet og din browser. Desværre har en rapport fra Kaspersky afsløret, at russiske hackere muligvis har fundet en måde at spore sikker webtrafik på.

Sådan fungerer det

Hackere patcher lokalt installerede webbrowsere som Chrome og Firefox, hvilket igen ændrer, hvordan browseren kører. Dette betyder, at de gennem disse ændringer, selv med brug af HTTPS, vil "fingerprinte" offeret, hvilket giver dem mulighed for at tracke brugerne på tværs af websteder.

Underligt nok ser det ud til, at dette ikke blev gjort for at bryde krypteringen på websteder, men snarere for at fungere som et sekundært overvågningsværktøj. Dette gøres i tilfælde af, at brugeren på en eller anden måde opdager den originale trojaner og fjerner den fra deres computer, hvorved hackerne kan fortsætte med at spionere på brugerens aktiviteter.

Den eneste måde at fjerne det helt ville være at lave en ny installation af browseren, som ikke mange brugere måske tænker på at gøre. Indtil videre ligger de tilsigtede mål i Rusland og Hviderusland, hvor det menes, at det gøres for at hacke politiske mål.


Kilde & image credit:

Reddit, Engadget, Google