Intel reducerer Chromiums forbrug på Windows 10

google-chrome-chromebook
Chromium-platformen er kongen af markedet for webbrowsing. Chromium-baseret Chromes omdømme midlertidig at være en ressourcekrævende browser på Windows-enheder. Det vil Intel nu ændre på Windows 10.


Hvis du fornemmer, at Chrome-browseren på din bærbare computer dræner batteriet, så har vi gode nyheder til dig. Intel samarbejder med Chromium-ingeniører om forbedringer i strømforbruget til Chromium-platformen. Ifølge Intel understøtter nogle af deres nyeste processorer som Ice Lake ”RGB10-overlay”, hvilket ifølge Intel forbedrer strømforbruget. Intel siger, at de arbejder på en ny funktion til Chromium, der gør det muligt at afspille HDR-videoer gennem denne processor-baserede teknologi, og det vil resultere i bedre effektydelse og dermed forbedrer batterilevetiden. 

“Intel platforms since Icelake begin to support outputting HDR content through its ovelay tech with RGBA10 format. Enable this feature would provide better energy performance on devices based on Icelake or above,” forklarede en ingeniør hos intel

Med over 2 milliarder installationer er der ingen tvivl om, at Chromium-browsere hersker i browsermarkedet, og dette vil komme som en tiltrængt forbedring. Intel skulle efter signende allerede være begyndt at arbejde på det, men funktionen må ikke forventes at ramme markedet inden for en kort tidshorisont.


Chrome og Edge opdateringer sat på pause

Google annoncerede for nylig, at de ikke vil frigive Chrome 81 på grund af den medicinske nødsituation i hele verden, og søgemaskinegiganten har også besluttet at springe Chrome 82 over.

Googles næste planlagte udgivelse bliver derfor Chrome 83, og virksomhedens beslutning har også den samme indflydelse på andre Chromium-baserede browsere, herunder Microsoft Edge.

Relaterede artikler:


Microsoft forsinker også funktionsopdatering til sin Edge-browser, og kun sikkerhedsopdateringer frigives efter behov. Edge 81, der allerede findes i beta, forsinkes ligeledes til virksomheder og konsumer kunder.

Virksomheden må formodes opdateringen til Edge holdes tilbage i et par måneder, og kun stabilitetsopdateringer vil blive frigivet. Ændringen kommer ikke som nogen overraskelse, da mange mennesker, herunder Google og Microsoft-ingeniører, arbejder hjemme på dette tidspunkt.