Khadas introducerer VIM3 Raspberry Pi konkurrent

Khadas introducerer VIM3 Raspberry Pi konkurrent
Hvis du er typen med hang til Raspberry Pi genren, men ønsker der var alternativer at lege med, kan du glædes over nye optioner er kommet på markedet.

Et nyt alternativ til den populære mini computer er tilgængelig via Khadas VIM3, som udbydes i både Basic og Pro versioner og prissat til henholdsvis $ 99 og $ 139. Khadas, som fremstiller single-board-computere (SBC'er) svarende til Raspberry Pi's egen, har begge modeller af sin VIM3-serie af SBC'er til salg nu med fragt planlagt til midten af august.

I opstartsfasen tilbyder Khadas to konfigurationer, med yderligere muligheder og mere kraftfulde versioner senere. Khadas VIM3 Basic kommer imponerende 16FB eMMC Flash og 2GB LPDDR4 RAM for $ 99. Khadas VIM3 Pro fordobler lagerdelen og RAM for kun 139,99 dollar.

VIM3 benytter sig af et Amlogic S992X system på chippen. Det er faktisk det samme som det, som Odroid-N2 bruger, som omfatter fire Cortex-A73 performance kerner, en Mali-G52 Mp4 GPU og to Cortex-A53 effektivitetskerner. Du kan bruge din VIM3 til at kode 4K 10bit video ved 75 fps, hvis lysten skulle være tilstede. Khadas vil lade dig bruge Android Pie, LibreElec og Ubuntu XFCE 18.04 med hensyn til tilgængelige OS muligheder, du kan vælge mellem.

Værd dog obs på, at du ikke får en USB-C-adapter eller et kabel med, og du skal muligvis skal skaffe ekstra tilbehør afhængigt af hvilken model du vælger.

Men hvis du ønsker at gå i en anden retning på DIY fronten med hensyn til at eksperimentere i Raspberry Pi stil, ser Khadas SBC'erne ganske spændende ud.

Khadas VIM3 er designet med USB 3.0 understøttelse, den førnævnte 4K udgang og et par andre funktioner, som Pi modellerne forud for den nye Raspberry Pi 4 ikke har. Men en Pi (herunder den nye Raspberry Pi 4 er billigere, så der er din personlige præference der skal afgøre valget.

Kilde & Billeder

Khadas