Microsoft bekræfter lagringsproblemer i Windows 10

microsoft-windows-update 18-06-2020
Efter et hav af indrapporterede fejl om lagringsproblemer i Windows 10. maj 2020 opdatering, har Microsoft bekræftet problemet.


Da Microsoft annoncerede maj 2020 opdateringen til Windows 10, offentliggjorde de i samme omgang en liste over kendte problemer. Lenovo bekræftede også yderligere problemer med Windows 10. maj 2020 opdatering, og Microsoft sagde, at brugerne ikke ville kunne downloade opdateringen, før disse problemer eller driverkompatibilitetsproblemer var rettet.

Microsoft har føjet en anden bug til den voksende liste over kendte problemer, som vi først blev påpeget af. For nylig rapporterede flere Windows 10 brugere også om Windows 10 maj 2020 opdateringen skabte problemer med Storage Spaces funktionaliteten og ødelægger paritetsplads for nogle brugere, og det fører også til problemer med Defragment-værktøjet.

Nu bekræfter Microsoft et andet kendt problem i Windows 10 version 2004. Via et supportdokument omtaler Microsoft, at virksomheden er opmærksom på problemer med Storage Spaces på visse systemer efter opgradering til Windows 10 version 2004 og Windows Server 2004.

Af dokumentet fremgår det, at partition for Storage Spaces muligvis vises som "RAW" i Disk Manage, og virksomheden advarede også brugerne mod at køre en chkdsk-kommando på alle enheder, der er berørt af dette problem.

For at forhindre problemer med data på Storage Spaces anbefaler Microsoft, at prøve disse trin:

1. Åbn Start-menuen eller Windows søgning.

2. Skriv PowerShell. (Windows Powershell)

3. Højreklik, og vælg ”Kør som administrator.

Indtast følgende kommando i PowerShell vinduet:

get-virtualdisk | ? WriteCacheSize -gt 0 | get-disk | set-disk -IsReadOnly $true

Ovenstående kommando ændrer dine Storage Spaces settings til ”read read”, og du vil ikke være i stand til at skrive til dem efterfølgende.

“Your device will still be usable, and any volume not seen as RAW should be readable,” skriverMicrosoft.

I øjeblikket har Microsoft ikke en fungerende patch, som kan læse problemet på en mere officiel måde. I stedet anbefaler virksomheden, at du ikke bør opgradere til Windows 10 version 2004, hvis du bruger Storage Spaces funktionen i Windows 10 operativsystemet.


Læste du også:

Office 365: Sådan beskytter det din e-mail

Næste store Windows 10 opdatering i næste uge?
Source & Image credit

Microsoft