Microsoft bekræfter problem i Windows 10 v2004

microsoft logo internetproblemer (1)
Microsofts nye Windows 10. maj 2020 opdatering er primært fokuseret på at forbedre eksisterende funktioner snarere end at lancere nye. Opdateringen i maj 2020 forbedrer altså de funktioner, du kender og bruger mest. For eksempel bliver Windows Subsystem til Linux bedre, og Microsoft har også poleret Task Manager, Indstillinger og andre grundlæggende områder. Alt er dog ikke fryd og gammen, og nu har Microsoft bekræftet et problem i Windows 10 v2004.


Microsoft troede oprindeligt, at Build 19041.207 ville være et final build, men virksomheden siger, at de har re-finaliseret RTM-kandidaten til Windows 10. maj 2020 Update. Build 19041.208 vil derfor sandsynligvis være det endelige build.

I samme omgang har virksomheden også anerkendt et nyt kendt problem i maj 2020 opdateringen. Ifølge Microsoft forårsager en fejl i funktionsopdateringen værktøjet DISM (Deployment Image Serviced and Management) en forkert måde at rapportere korruptionsstatus på.

Microsoft siger, at DISM-værktøjet muligvis kan hjælpe brugere med at løse Windows-korruptionsfejl, men funktionen rapporterer ikke altid den rigtige status på systemer, der kører May 2020 Update (version 2004).

Dette vil blive løst i en kommende serviceudgivelse, oplyser Redmond-firmaet. Det er endnu ikke klart, om Microsoft planlægger at løse DISM-problemerne, før de sender opdateringen til offentligheden.

Microsoft planlægger stadig at forbedre den samlede oplevelse af maj 2020 opdateringen, og et rygte antyder, at funktionsopdateringen er blevet forsinket indtil slutningen af maj.

Den generelle tilgængelighed af maj 2020 opdateringen er skubbet til 28. maj, efter at Microsoft opdagede en zero-day sårbarhed. Planerne kan stadig nå at ændres, men dette er den nuværende tidsplan hos Microsoft.

Microsoft planlagde at frigive Windows 10 version 2004 opdateringen den 12. maj (Patch Tuesday), men opdateringen er blevet skubbet, fordi virksomheden besluttede at patche udnyttelsen af zero-day sikkerhedshullet inden frigivelse af opdateringen til forbrugere eller OEM'er.

Det er også værd at bemærke, at Microsoft frigiver den næste version af Windows 10 i en slags faset proces, og ikke alle vil se opdateringen efter den officielle udgivelse den 28. maj.


Source & Image credit:

Microsoft