Microsoft bekræfter Windows 10 KB4549951 problemer

microsoft logo internetproblemer (1)
Windows 10 KB4549951, som blev frigivet den 14. april med sikkerhedsrettelser, er angiveligt plaget af alvorlige problemer for nogle brugere. Opdateringen er kun tilgængelig for forbrugere med Windows 10 version 1903 og 1909, og patchen indeholder altså også sikkerhedsrettelser.


Det er ikke længesiden vi frigav artiklen om Windows 10 KB4549951 giver installationsproblemer 

Oprindeligt rapporterede brugere, der har forsøgt at installere den seneste patch, om opdateringsfejlmeddelelser og installationsfejl. Senere begyndte andre brugere at klage over, at når KB4549951 først er installeret på deres computere, begynder de at opleve problemer med Bluetooth, Wi-Fi, dårligere systemydelse og andre irriterende problemer. 

Rapporter om Blue Screen of Death dukkede også op, efter at forbrugerne havde installeret denne patch release, der blev frigivet tidligere i denne måned. Blue Screen of Death er særlig nasty, da det gør hele pc'en ikke reagerer, og kræver en genstart, hvilket øger muligheden for at miste noget, der ikke er gemt.

For nogle mennesker er problemer introduceret med Windows 10 KB4549951 langt mere alvorlige. I udenlandske fora rapporterede brugerne, at deres personlige filer flyttes eller slettes efter installationen af opdateringen, og ligeledes dukkede en stripe af problemer op i kølvandet:

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

CRITICAL_PROCESS_DIED

ACPI_BIOS_ERROR

INACCESSIBLE BOOT DEVICE

MEMORY_MANAGEMENT

DPC_WATCHDOG_VIOLATION

Portcls.sys

Microsoft har nu bekræftet, at virksomheden undersøger de efterhånden mange rapporter om 'Bluetooth problemer, BSOD og relaterede problemer potentielt forbundet til KB4549951.

“We have seen social media reports related to KB4549951 that mention Bluetooth, blue screens, and other related issues” 

“To date, we have not seen these issues reflected in telemetry, support data, or customer feedback channels. We continuously investigate all customer feedback and are closely monitoring this situation,”

- Microsoft

Brugere har for det meste rapporteret problemerne med KB4549951 på offentlige platforme som Microsofts fora, Reddit, sociale medier.

Microsoft opfordrer brugerne til at give feedback ved hjælp af Feedback Hub:

”Hvis du oplever problemer, vil vi gerne vide det. Giv feedback ved hjælp af Feedback Hub, så vi kan undersøge problemet” udtaler Redmond-firmaet.

At Microsoft endelig har kommenteret på disse problemer er et lovende, og virksomheden ser aktivt på feedbacks for at løse dette. Det er imidlertid uheldigt, at en officiel gennemgang, der viser brugerne, hvordan man skal løse disse problemer, endnu ikke er tilgængelig.

Hvis du oplever nogle af disse problemer, skal du overveje at indsende dataene til Feedback Hub og afinstallere programrettelsen.


Relaterede artikler:

Sådan holder du din Windows PC og apps opdateret

Sådan finder du Wi-Fi signalstyrke på Windows 10