Microsoft Edge får nyt spil og sikkerhedsfunktion

ny edge browser
Med opstart fra 26. februar sagde Microsoft, at de vil begynde at erstatte den klassiske Edge med den nye Edge på pc'er i Release Preview Ringen for Insiders. Efter beta-testning af Edge-opdateringen med Insiders, får forbrugerne adgang senere på året, og virksomhederne tilbydes et valg, om de vil acceptere den nye Edge eller fastholde den nuværende version – om ikke andet i første udrulning.


Edge er bygget på Googles Chromium open-source-engine, og Edge er uden tvivl en solid mainstream-browser med flere fristende funktioner. Ligesom den nuværende Edge-browser er den nye Edge også integreret i Windows 10, men Edge-opdateringer er ikke længere bundet til Windows 10-funktionsopdateringer, som tillader Microsoft at opdatere browseren hyppigere.

I går annoncerede Microsoft en ny opdatering via Edge Dev Channel, og denne introducerer et nyt surf-spil. Ligesom dinosaurus-spillet i Chrome kan brugere spille surf-spillet uden internet i Microsoft Edge browseren.

Edge-surf-spil.jpg

Tech giganten tester i øjeblikket surf-spillet via Insiders, og spillet ligner meget virksomhedens old-school SkiFree spil. Ligesom Chromos dinosaur-spil kan du spille Microsofts surfe-spil med en mus, tastatur, gamepad eller ved at trykke på en berøringsfølsom skærm.

I surf-spillet skal du ride på bølgerne og nå så langt, som du kan, mens du undgår forhindringer som sten og træstumper med videre. Du skal undervejs samle mønter og nå målstregen via den kortest mulige rute. Spillet slutter, når du har brugt dine tre liv.


Sikkerhedsfunktion

Microsoft Edge (stable) får en ny funktion, der blokerer downloads af softwareprogrammer, som Microsoft Defenders SmartScreen identificerer som potentielt farlige, ondsindede eller på anden måde problematiske.

Den nye Potentially Unwanted apps (PUA) feature vil registrere og blokere for download af potentielt uønskede programmer. For eksempel kan Edge blokere programmer, der aktivere reklame eller søgemaskiner i browseren eller systemoptimeringsprogrammerne. 

I Microsoft Edge 80.0.338.0 eller nyere kan du slå funktionen til Settings > Privacy and services og aktivere indstillingen.