Microsoft Edge i krig mod spam

Windows Edge logo firefox reklame
Microsoft Edge giver nu brugerne mulighed for at skjule de irriterende browservarslingsdialogbokse, der ofte bruges af websteder til at skubbe deres indhold, eller endda spam, til besøgende.


For dem, der ikke er bekendt med udtrykket "browserunderretninger/browser notifications", er de en funktion, der giver websteder mulighed for at spørge besøgende, om de gerne vil tilmelde sig for at modtage meddelelser om nyt indhold med videre. Webstederne kan derefter skubbe indhold til abonnenter via browseren, selv når en besøgende ikke er på webstedet, eller når browseren ikke bruges.

Mens disse dialogbokse for subscription abonnement er irriterende fra legitime websteder, er de endnu mere irriterende fra de mange scam-websteder, der misbruger dem.

En ny og meget almen brugt taktik hos disse scam-site er at vise browservarslingsdialogbokse og kræve, at du skal "Tillade" meddelelserne, før du kan afspille en video, downloade en fil eller besøge et site.

Når du har accepteret deres subscription, begynder disse scam-site at sende en jævn strøm af uønskede annoncer, der er forbundet med online-datingsider, uønskede browserudvidelser, voksenwebsteder, webspil og i flere tilfælde også malware.

Microsoft Edge giver dig mulighed for at skjule meddelelser om browservarsling

Microsoft har frigivet en ny funktion kaldet "Quiet notification requests" til Edge-browseren, der blokerer for at alle browservarslingsdialoger vises.

Denne funktion er allerede tilgængelig fra  Microsoft Edge Beta 83, og du kan selv teste den af ved at følge disse trin:

1. Åben Microsoft Edge

2. Åben Indstillinger > Indstillinger 

3. Naviger til ”Tilladelse for webstedet” > Meddelelser

4. Aktiver Quiet notification requests (Denne er kun synlig i Microsoft Edge Beta 83).

Quiet-notification-requests-setting-in-Microsoft-Edge.jpg

Image source: Techdows

Når denne funktion er aktiveret, når browseren besøger et websted, der typisk viser en dialogboks for underretning om browserunderretning, skjuler browseren prompten og viser et lille klokke-ikon i adresselinjen i stedet.

Hvis en bruger ønsker at se underretningen, kan de derefter klikke på klokken, og der åbnes en dialog, der giver dig mulighed for at beslutte, om du vil tillade underretninger eller ej.

Denne funktion vil være meget nyttig, da folk ofte modtager reklamer via webstedsunderretninger og ikke har nogen idé om, hvordan de får dem.

Ved at slå den konstante strøm af dialogboks om browserabonnement fra, reducerer dette mængden af webspam, som brugerne modtager, markant.


Source & Image credit:

Techdows