Microsoft Edge understøttes på Windows 7 efter EoL

439px-Microsoft_logo.svg (1) (1) (1)
Selvom Microsoft cutter livslinjen til Windows 7 med hensyn til nye sikkerhedsopdateringer, fortsætter Microsoft med at understøtte Edge browseren på Windows 7 systemer efter End of Life indtræder.


14 januar er officiel sidste dag med officiel support til Windows 7 fra Microsoft. Efter denne dato, vil operativsystemet gradvist blive sårbart over for sikkerhedsproblemer. Windows 7’s EoL (End of Life) betyder dermed vi ikke tilbydes flere sikkerhedsopdateringer, og et stop for opkald til kundeservice, når problemerne tårnet sig op – medmindre udvidet support er tilkøbt, som typisk vil være foretaget af virksomheder et år frem.

Skulle du til trods for utallige opfordringer fra producenten om at opgradere til Windows 10, fortsætte dit brug af Win7, er der måske et lille lys, der stadig fortsat vil brænde. 

For nylig bekræftede Google, at Chrome til Windows 7 vil blive understøttet indtil mindst 15. juli 2021, og nu melder Microsoft sig også på banen med godt nyt.

Den Chromium-baseret Edge, der frigives til Windows 7 kunder og virksomheder den 15. januar, vil have mindst 18 måneders funktions og sikkerhedsopdateringer med i bagagen.

Da Microsoft Edge bruger Chromium-kildekoder, vil de fleste af funktionerne på Windows 7 ikke blive påvirket trods slutningen af support for Windows 7. I løbet af de næste 18 måneder kan brugerne let skifte fra Windows 7 til Windows 10, og Microsoft Edge vil tage udgangspunkt fra det punkt, hvor du forlod Windows 7.


Windows 7 er stadig populært

Ifølge NetMarketShare og StatCounter er verden endnu ikke klar til at begrave Windows 7 til fordel for Windows 10. De nyeste markedsanalyser viser, at mindst 26% bruger Windows 7 på stationære computere. 

Hvis du arbejder for en organisation eller virksomhed, og pc'en er knyttet til et domæne, kan din arbejdsgiver betale Microsoft et gebyr pr. enhed for et års forlænget support til windows 7.

Mens tredjeparts antivirussoftware, apps og endda populære webbrowsere forbliver understøttet, vil det være en risiko at tage, hvis du forbliver på Windows 7 gennem 2020 og frem.

Vi vil ikke anbefale at ignorere tidsfristen.

Hvis der for eksempel opdages en kritisk sårbarhed som WannaCry til Windows 7, bliver denne ikke rettet. Der er ingen teknisk support til Windows 7 fra Microsofts supportteam, hvis noget går galt. Sagt med andre ord, you’re on your own. 


Source & Image credit:

Microsoft, Neowin