Microsoft erkender stort Windows 10 2004 problem

microsoft-windows 10 ny start menu (1) (1)
Windows 10. maj 2020 opdatering, eller kendt som version 2004, rulles gradvist ud til enheder over hele verden. Denne version af Windows 10. maj 2020 opdatering inkluderer tilsyneladende en lidt underlig fejl, hvor en advarsel om mangel på internetforbindelse i proceslinjen dukker op selvom internetforbindelsen virker. Dette sætter flere programmer i offline mode. Nu har Microsoft erkendt problemer med Windows 10 2004 og ustabilt internetforbindelse i forbindelse med NCSI-status.

[Opdatering]

Microsoft har valgt at blokere opdatrringen for computere med LTE modems.

I en ny opdatering til supportdokumentationen har Microsoft bekræftet, at visse modemmer (især LTE-modemmer) muligvis ikke kan oprette forbindelse til internettet, når du aktiverer din computer fra sleep-mode eller hibernation.

Her meldes der om fejl, hvor du muligvis vil præsenteres for en “ingen internetforbindelses” -fejl i Network Connectivity Status Indicator (NCSI) i meddelelsesområdet på proceslinjen.

Mens Microsoft siger, at problemet er begrænset til enheder med LTE-modemmer, har der været rapporteret om lignende internetforbindelsesfejl på ikke-LTE-enheder efter frigivelsen af Windows 10 version 2004, så LTE-problemet kan være relateret til dette, som efter signende er rettet i kommende preview-builds.

Andre brugere har også rapporteret, at meddelelsen om ingen internetforbindelse i proceslinjen vises, selvom internetforbindelse er aktiv, og du er i stand til at bruge nettet. 

Problemet giver først grå hår, især når nogle apps går offline i Windows 10. Dette sker, når Network Connectivity Status Indicator (NCSI) ikke er i stand til at registrere om internetforbindelsen er aktiv eller deaktiveret.

Apps som Spotify, Microsoft 365, OneDrive og Windows Store fungerer ikke, da de er afhængige af netværksforbindelsesstatusindikator (NCSI) for at kontrollere internetstatus på din enhed.

For at løse dette problem siger Microsoft, at du skal aktivere og deaktivere flytilstand fra Windows 10 Handlingcenter. Når det er gjort, rapporterer NCSI korrekt internetstatus, og du kan få adgang til dine apps igen.


Source & Image credit

Microsoft