Microsoft frigiver all-in-one Office app til alle

Udklip
Microsofts all-in-one Office app er frigivet for alle. Den første mobilapplikation, som virksomheden annoncerede i november sidste år, har allerede været tilgængelig som en offentlig preview version. Denne version var begrænset til Android-brugere, der tilmeldte sig gennem en bestemt Google Group og 10.000 iOS-testere, der imidlertid registrerede sig via Apples TestFlight-program.


Android-appen gled ind i Play Store tidligere i denne uge - en lille smule tidligere end planlagt, fortalte en Microsoft-talsperson til Engadget - og nu er iPhone-versionen officielt ude af beta. Indtil videre har Android-appen begrænset understøttelse til tablets, og der er endnu iPad-specifik version.

HUSK at deltage i vores Fractal Design Define 7 giveaway

Som navnet antyder, kombinerer Office-appen Microsoft Word, Excel og PowerPoint. Softwaren er dog mere end en glorificeret app-mappe. Vi tilbydes en startskærm, der viser alle filer, du for nylig har oprettet, redigeret eller adgang til på tværs af de tre apps. Et enkelt setup, men Microsoft håber det simple hjælper dig med at holde styr på dine skoleopgaver, arbejde eller personlige projekter.

Nederst på skærmen finder du et plus-ikon, der afslører tre yderligere indstillinger: Note, Lens and Documents.

all-in-one-office-app.jpg

Den første opretter et post-it style note, der tilføjes til dit kronologiske feed. Det er en nyttig måde at skrible tanker eller reminder ned – for eksempel under et møde, eller tilføje en forklarende note til en Office-fil, som du muligvis har brug for senere. Desværre understøtter denne feature ikke Microsofts OneNote service.

Netop denne funktion, står øverst på listen over ønsker fra beta-testere, og Office-teamet ville tage det under overvejelse til fremtidige opdateringer.

Lens er i mellemtiden et dokument og whiteboard-scanning-værktøj, der har været tilgængeligt i årevis som en selvstændig app.

Documents er sidste feature. Documents bringer ni genveje frem, der hjælper dig med at komme i gang i hver Office-app. Disse inkluderer tomt dokument til Word, Scan Table til Excel og Create from Template til Powerpoint.

Alle virker ret selvforklarende, og der er nok hvid plads på skærmen, til at Microsoft kunne tilføje flere, hvis det kræves løbende.

Office-appen har også en Actions sektion, der tilbyder yderligere genveje. Heriblandt finder vi f.eks. en PDF-sektion med flere one-tap shortcuts til håndskrevne underskrifter i en PDF samt en konvertering af et Word dokument til en PDF. 


Filer kan gemmes lokalt eller gennem en cloud-baseret service som OneDrive, Google Drive, iCloud, Dropbox og Box. Hvis du har et Office 365- eller Microsoft 365-abonnement, bør appen også give dig de samme features, som du ville forvente at kunne finde i de originale Word-, Excel- og PowerPoint-apps.

Hvis du er interesseret i den nye all-in-one Office app, er den tilgængelig til download via Play Store og App Store.


Source & Image credit:

Office Android, iOS