Microsoft planlægger Windows Defender Rebrand

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9WL0cvODQ2MTI0L29yaWdpbmFsL3NodXR0ZXJzdG9ja18xMDgxMjczMjk1LmpwZw==
Her er et interessant eksempel på, at Microsoft fokuserer mere på platformtjenester: gHacks rapporterede i går, at Windows Defender og de fleste af dets tilknyttede tjenester vil blive rebranded til Microsoft Defender, når Windows 10 20H1 udgives tidligt næste år.


Det ser ud til at være en mindre ændring, der ikke påvirker den måde, Windows Defender rent faktisk fungerer på. Der er nogle spørgsmål om rebranding - som blandt andet om det vil udvides til tidligere versioner af Windows.

Den fremherskende teori er, at Microsoft ønsker at ændre Windows Defenders navn, så det er ikke længere udelukkende forbundet med Windows. GHacks bemærkede, at Windows Defender ATP (kort for Advanced Threat Protection) blev udvidet til Android, iOS, MacOS og Linux i 2017, før den blev genkendt som Microsoft Defender ATP. Så det ville ikke være første gang, Microsoft ændrer Windows fra en cross-platform service.

Dette ville give mening med Microsofts nye strategi for at gøre sine tjenester tilgængelige på andre platforme. Vi bemærkede tidligere i denne uge, at denne tilgang ser ud til at kunne betale sig, med Microsoft Word for Android, der overstiger 1 milliard downloads fra Google Play Butikken. Windows 10 er blevet installeret på 850 millioner enheder; det betyder, at Word for Android er mere populært end Microsofts nyeste operativsystem.

Fokusere mere på sit eget brand skal gøre det lettere for Microsoft at udvide sine tjenester til andre platforme. Det bliver dog svært at se, at nogen installerer Windows Defender på deres Mac eller Linux-system uden tøven. Microsoft Defender ville sandsynligvis være nemmere at ”sælge”.

Kilde: gHacks, Credit: Emilija Milijkovic / Shutterstock