Microsoft trækker Windows 10-opdatering tilbage

Microsoft trækker opdatering tilbage
Nye informationer afslører, at Microsoft trækker Windows 10-opdatering, der angiveligt reducerer ydeevnen.

Tidligere på året begyndte Microsoft at udrulle en tvungen Windows Update "KB4559309", som efterfølgende fik en hård medfart af brugerne. Beskyldningerne gik på, at systemydelsen blv påvirket i negativ retning. Denne opdatering blev angiveligt skubbet ud til en lang række enheder for at erstatte den gamle Edge-browser med den nye Chromium-baserede browser.

Det er efterfølgende kommet frem, at problemet ikke skyldes Chromium Edge, som er et fantastisk Chrome-alternativ, men noget i Windows 10 KB4559309-opdateringsprocessen, som angiveligt hæmmede visse enheders ydeevne, især opstartstiden.

Et andet problem med KB4559309 er, at opdateringen skubbes ud automatisk, så du kan ikke fravælge, medmindre du bruger avancerede værktøjer designet til erhvervskunder. Hvis du er blevet tvunget til at installere programrettelsen, er der heller ingen måde at afinstallere den på, fordi indstillingsmuligheden er fjernet af Microsoft.

“Windows taking a long time to boot up after installing the KB4559309 update, and sign-in is also getting very slow after that,” bemærker en bruger i Feedback Hub, og Microsoft forklarede efterfølgende, at de har modtaget feedbacken. I denne tråd bekræftede Microsoft også, at de undersøger fejlrapporterne.

Heldigvis, efter at flere brugere havde markeret problemet, siger Microsoft, at det har erstattet opdateringen med en anden opdatering "KB4576754", og det ser ud til at installere uden problemer for brugerne.

“This update replaces previously released updates KB4541301, KB4541302 and KB4559309,” lyder det fra Microsoft via deres supportdukument.

Windows 10 KB4576754 blev udstedt den 31. august som erstatning for den problematiske KB4559309, og vi har ikke spottet rapporter om ydeevneproblemer efter installeringen af denne patch.

KB4576754, som også installeres automatisk, aktiverer den nye Chromium Edge på Windows 10, og den nye browser er en habil forbedring i forhold til den forrige.

Hvis du stadig er bekymret for de potentielle ydelsesproblemer i den seneste opdatering, skal du downloade og installere den Chromium-baserede Edge-browser manuelt. Når den Chromium-baserede Edge er installeret, blokerer Windows Update automatisk opdateringen fra installation på din enhed.


 Source & Image credit:

Microsoft