Microsoft Windows nødopdatering: Opdater nu

aHR0cDovL3d3dy5sYXB0b3BtYWcuY29tL2ltYWdlcy93cC9wdXJjaC1hcGkvaW5jb250ZW50LzIwMTkvMTAvc3VyZmFjZS1wcm8tNjUwLTgwLTYyMHg0MDAuanBn
Microsoft har frigivet en nødopdatering til alle Windows brugere for at løse en alvorlig sikkerhedsfejl i Internet Explorer - og udskrivningsproblemet, der var forårsaget af den første version af den samme sikkerhedsrettelse.


Virksomheden frigav oprindeligt rettelsen til Internet Explorer sårbarheden den 23. september. Men denne måtte manuelt downloades og installeres, og instruktionerne Microsoft inkluderede for at gøre håndtere processen, hvis du vel og mærke kunne finde dem, var temmelig forvirrende for alle, der ikke var nogenlunde teknisk klædt på.

I modsætning er patchen, der blev frigivet i går (3. oktober) tilgængelig via den almindelige Windows Update kanal, hvilket betyder, at computeren vil downloade og installere det for dig efter din accept eller via automatisk opdatering.

"We recommend that you install this update as soon as a possible and restart your PC to fully apply the mitigations" forklarer Microsoft

Sådan opdaterer du

For at sikre dig, at du får opdateringen, skal du gå til Kontrolpanel i Windows 7 til 10 og finde ikonet Windows Update (i Windows 10 skal du skrive "kontrolpanel" i søgefeltet nederst til venstre på skærmen) eller klikke på Windows ikonet i Windows 10, vælg Indstillinger og klik på Update & Security.

Tjek efter opdateringer for at se, om der er noget udestående. Hvis du ikke er sikker på, om du har denne seneste opdatering, skal du gå til Opdateringshistorik og tjekke, om der er en post til KB4524147 dateret 3. oktober eller nyere.

Her vil du også have mulighed for at beslutte, om du vil have opdateringer til at downloade og installere automatisk, downloade automatisk, men vente på, at din tilladelse skal installeres, eller ikke gør noget, indtil du manuelt tjekker for opdateringer.

Ikke mange detaljer er tilgængelige om Internet Explorer sårbarheden, der er rettet, men fejlen udnyttes uden alarmklokkerne starter, og derfor ende på dit system uden din viden og liste sig gennem dine sikkerhedsprogrammer.

Fejlen blev opdaget af Google-researchers og tillader tilsyneladende fjernudførelse af kode, der i sidste ende bliver et potentielt problem for slutbrugerne.

En hacker kunne benytte sig af en speciel designet webside, som kunne være distributør af at installere og køre malware på din pc uden din viden. Her vil problemet efter signende kunne være et problem, hvis du kører Internet Explorer på en administratorkonto med fulde softwaremodificeringsrettigheder.

Af netop sådanne grunde anbefaler vi i Tom's Guide, at du udfører daglige computingopgaver på en begrænset konto, der ikke kan installere eller ændre det meste software. Vi anbefaler også at undgå Internet Explorer, da det stadig er den mest angrebne browser på trods af sin faldende markedsandel; Microsoft Edge er meget bedre.

Toms’s Guide skriver følgende:

For precisely, such reasons, we at Tom's Guide recommend that you perform day-to-day computing tasks in a limited account that cannot install or modify most software. We also recommend avoiding Internet Explorer, as it is still the most attacked browser despite its dwindling market share; Microsoft Edge is much better.