Microsoft annoncerer Windows 10X: Alt du skal vide

windows-10x-surface-neo
Næste version af Windows 10 banker på i form af Windows 10X, og vi har samlet op på de vigtigste detaljer.


Under Microsoft Surface eventet den 2. oktober delte Microsoft flere detaljer om deres Windows 10X, som er en del af Windows Core OS / Windows Lite OS familien. Det er den næste version af Windows designet fra bunden til enheder med dual screens og andre formfaktorer.

Windows 10X er som sagt udviklet mod til dual screens og foldbare enheder som Surface Neo, i det mindste som udgangspunkt. I øjeblikket har Microsoft ingen planer om at bringe Windows 10X til de traditionelle desktops og eksisterende enheder, men det kan meget vel ændre sig i fremtiden.

Windows-10X-696x406.jpg

“Windows 10 is not an upgrade if you already own a PC”

I øjeblikket udvikles Windows 10X kun til nye formfaktorer, og Microsoft vil fortsat investere i at forbedre den nuværende Windows 10 oplevelse på desktops og laptops.

Windows 10X leveres med en moderne Start-menu, der har fokus på blandt andet apps og AI drevne apps-forslag på menuen. Live tile er taget af programmet til fordel for standard apps ikoner, der ligner Android og iOS.

Windows-10X-PowerPoint.jpg

Windows 10X leveres også med en redesignet proceslinje, hvor startmenu og apps er blevet centreret. De andre Windows elementer, herunder Action Center og Settings, er også blevet moderniseret i Windows 10X.

Mens Microsoft forklarer, at Windows 10X er bygget oven på det traditionelle Windows 10 operativsystem, kører operativsystemet faktisk oven på det længe ventede Windows Core OS, og det er også en del af delte teknologier, der kaldes “One core”

Det er sandsynligt, at de nye UI elementer, der i øjeblikket udvikles til Windows 10X, i sidste ende vil finde vej til Windows 10. Hvis dette sker, kan du forvente en ny Startmenu, Action center, forbedret Windows Update oplevelse og meget mere i de kommende år.

Windows 10X bits forventes at komme til overfladen, når Microsoft begynder at teste deres Windows 10 Fall 2020 Update med kodenavnet ”Manganese” Microsoft forventes at begynde at teste Windows 10 Manganese update preview builds i foråret eller sommeren 2020.


Kilde & Image credit:

Microsoft, Wccftech