Microsofts foldbar Windows 10 PC vision er opfyldt

Dell-Concept-Duet-intro
Sidste år annoncerede Microsoft to enheder med dobbelt skærm - Surface Neo og Surface Duo til at fungere som pionerer for en helt ny formfaktor. Med Surface Neo har Microsoft lanceret en ny formfaktor af Windows computere, og OEM-partnere arbejder også på lignende hardware med designtilpasninger for at kunne imødekomme et helt nyt område.


Under CES 2020 fremviste Lenovo og Dell deres kommende foldbare dual screen enheder, og Intel præsenterede også deres prototype af en 17 tommers foldbar bærbar computer med Windows 10 Pro installeret.

Lenovo forklarede under deres præsentation, at de vil begynde at sende deres nye ThinkPad X1 Fold ud til forbrugerne i midten af 2020, som ved lanceringen, er installeret med en normal version af Windows 10 Pro og ikke Windows 10X som først antaget. Kompatibilitet med Windows 10X vil kommer efterfølgende ifølge Lenovo.

Foldable-Windows-PC-engadget.jpg

Image Courtesy: Engadget

Rygterne omtaler, at Windows 10X (nyt operativsystem), der er specielt bygget til foldbar hardware) ikke er klar til forbrugerne endnu, og at projektet stadig er for umoden til lancering. Som et resultat af dette, må vi formode, at Lenovo derfor vælge at benytte sig af ThinkPad X1 Fold med Windows 10 Pro. En version af enheden, der kører Windows 10 X, skulle blive frigivet senere på året.

Lenovo-ThinkPad-X1-Fold.jpg

Image credit: Lenovo

Med hensyn til udseende og design er ThinkPad X1 Fold heldigvis andet end en klon af den populære Surface Neo, og den leveres med en 13,3 tommer 4: 3 ”foldbar” skærm, et koncept, der ligner Samsungs Galaxy Fold X en del.

ThinkPad X1 Fold tilbyder en opløsning på op til 2048 × 1536 pixels, og kan foldes i to separate 9,6 tommer skærme.

ces_promo.png

ThinkPad X1 Fold leveres med 8 GB RAM og 1 TB SSD lager, og er udstyret med et Qualcomm Snapdragon X55 modem til 5G opkobling. Lenovo planlægger også at sælge perifere enheder som Bluetooth Mini Fold-tastaturet for at udvide enhedens kapacitet og folio taske af læder med en integreret kickstand på bagsiden.

Lenovo ThinkPad X1 Fold er prissat til $2,499.


Som pendant findes Dells to foldbare enheder - Concept Ori og Concept Duet.

Dell er også at finde som virksomheder, der planlægger at lancere enheder med dobbeltskærm og sammenklappelige enheder i 2020. På CES 2020 har Dell præsenteret Ori og Concept Duet, som giver os et tidligt glimt af de kommende pc'er med to skærme fra producenten.

Dell-Concept-Ori+ces2020.jpg

Dell Concept Ori

Concept Ori leveres med en stor skærm, der kan foldes for at skabe to separate skærme. Yderligere informationer er stadig ikke omtalt af Dell.

Concept Duet ligner meget Microsofts Surface Neo. Dell Concept Duet leveres med to 13,4 tommer FHD-skærme, og den understøtter flere formfaktorer ligesom Surface Neo gør. 

Dell-Concept-Duet.jpg

Dell Concept Duet

Dell tilbyder også et enkeltstående tastatur, der vil blive placeret i bunden af den valgte skærm. Ét display kan bruges som tastatur og berøringsplade, så du kan få en traditionel bærbar oplevelse.

Disse prototyper kører også Windows 10 Pro, men enhederne vil bruge Windows 10X, når virksomheden lancerer dem i slutningen af 2020.


Intels foldbare OLED PC koncept

På CES 2020 teasede Intel også med verdens første 17 tommers foldbare OLED pc, der benytter sig af Microsofts Windows 10 operativsystem. Clamshell-enheden har en 17 tommers skærm, når den er foldet ud, og en 13 tommer skærm, når den er foldet eller lukket.

Intel-foldable-PC-engadget.jpg

Image Courtesy: Engadget

Intels Horseshoe Bend er et koncept baseret på forskning udført af virksomheden, og chipproducenten har ingen planer om at sende det på markedet endnu.


Source & Image credit:

Engadget, Lenovo