Microsofts Patch Tuesday retter 120 sikkerhedsfejl

microsoft-windows 10 ny start menu
Så irriterende som de kan være, er det altid vigtigt at lade Windows Updates installere sikkerhedsrettelser, når de er frigivet. Hvis du vil holde din Windows 10 PC sikker, skal du sørge for at downloade og installere August 2020 patchen, som udspringer fra Microsofts Patch Tuesday fra august, da den løser 120 sikkerhedsfejl i Microsofts operativsystem og tilhørende software.

Hvilke sikkerhedsfejl retter Microsofts Patch Tuesday

Denne nyhed kommer fra Zero Day Initiative, en organisation, der er dedikeret til at rapportere Zero Day exploits

I rapporten drøfter organisationen opdateringen af Windows 10. august 2020, der indeholder 120 programrettelser:

“Of these 120 patches, 17 are listed as Critical and 103 are listed as Important in severity. Eleven of these bugs came through the ZDI program. One of these bugs is listed as being publicly known and two are listed as being under active attack at the time of release.”

Zero Day Initiative fortsætter med at liste hver fejl.

Af særlig interesse er de to exploits, der er under aktivt angreb. Dette betyder, at hackere har lokaliseret og udnyttet disse bugs, før forskerne kunne rapportere dem.

Den første af disse to bugs er CVE-2020-1380. Dette er en Internet Explorer sårbarhed, der giver hackere mulighed for at køre vilkårlig kode. En hacker opretter et websted, der udnytter fejlen og derefter lokker brugerne til at besøge sitet. Hvis brugeren besøger webstedet ved hjælp af Internet Explorer, får hackeren privilegier på brugerniveau på offerets pc.

Det andet kritiske sikkerhedshul er CVE-2020-1464. Denne er særlig farlig, da den tillader ondsindede filer at omgå signaturvalidering. Windows bruger signature for at sikre, at programmer kommer fra en pålidelig kilde, men hackere kan nu omgå dette system.

Rettelser til disse bugs, er kun få ud af mange i denne opdatering. Der er 118 andre fejl, som opdateringen løser, hvoraf 17 er på et kritisk niveau. Som et resultat heraf anbefaler vi, at du manuelt kontrollerer for en Windows Update nu for at sikre dit system.

Hvis du bruger Windows 10, opdaterer august 2020 nogle vigtige rettelser til din enhed. Det er en god idé at downloade opdateringen med det samme, da to rettelser i patchen fikser udnyttelsesmuligheder, der i øjeblikket er under angreb.


Source & Image credit:

Microsoft