Nyt indhold i kommende versioner af Windows 10

Win logo
Windows 10. maj 2020 opdatering blev for nylig frigivet til forbrugerne, men i modsætning til nogle tidligere funktionsopdateringer introducerer version 2004 ikke en masse vigtige funktioner. I denne artikel har vi fremhævet enhver funktion, som Microsoft i øjeblikket tester til Windows 10, som formodes bygges ind i næste store funktionsopdatering fra IT-giganten.

Funktionsopdateringen inkluderer flere nyttige tweaks til operativsystemet, såsom muligheden for at flytte Cortana-vinduet, nulstille skrivebordet ved hjælp af Cloud Reset og en forbedret grænseflade til 2-i-1 pc'er.

Microsofts næste Windows 10 funktionsopdatering, kodenavnet 21H1, kunne meget vel være en større udgave i modsætning til maj 2020 opdateringen. Vi ved ikke nøjagtigt, hvad denne vil omfatte, og hvad det officielle navn vil være, men rygter omtaler, at næste store Windows 10 funktionsopdatering lanceres engang i foråret 2021.


Anbefalinger om opbevaring

Windows 10 leveres med en dedikeret landingsside for Lageret i Windows 10, der giver dig mulighed for at scanne de lokale drev for at frigøre midlertidige filer, apps og andre data, der optager plads.

Fra den næste Windows 10 funktionsopdatering giver systemet direkte anbefalinger via Lager-funktionen, der hjælper dig med at frigøre plads og fjerne ubrugte apps eller filer, som du sandsynligvis ikke har brug for.

Oprydningsværktøjet viser alle anbefalinger på denne side, hvilket gør det lettere for brugerne at frigøre lagerplads.

Som du kan se på ovenstående skærmbillede, vil oprydningsanbefalinger blive grupperet i flere kategorier, inklusiv ubrugte apps / filer og store filer.

Storage-Recommendations.jpg


Apps og funktioner

Microsoft arbejder på en forbedret side med Apps & Features i henhold til en "AppManager" app, der angiveligt er offentliggjort af Microsoft i app store.

Dette ser ud til at være en opgradering til den eksisterende side om Apps under Indstillinger. Det ser ud til, at Windows 10’s side om Apps og funktioner giver brugerne mulighed for at se processerne, der kører i baggrunden, og du vil også kunne afinstallere apps denne vej.

Start menu
 

Windows 10 får også et nyt Start Menu-design næste år. Microsoft har for nylig offentliggjort en ny preview-buide, der viser Start-menuen. Vi har gennemgået denne designændring i vores artikel om Her er den nye Startmenu i Windows 10

Selvom den redesignede Start-menu ikke ser ud til at være en massiv ændring, er der ifølge Microsoft mere i pipeline.

Live-tiles er blevet opdateret for at blive ”tema-fokuseret”, og de vil nu tilbyde den samme farvebaggrund for et ensartet udseende. Som et resultat heraf afstemmes farven på dine Live- tiles, der er knyttet til Start-menuen, uanset om du kører med lyst eller mørkt tema.

Du kan stadig anvende en accentfarve, hvis du ønsker det.

 

Alt + Tab

Windows 10 preview ændrer også den måde Alt-Tab fungerer ved at give brugerne mulighed for hurtigt at skifte mellem de vinduer og Microsoft Edge faner, du har åbent.

Hver fane i Microsoft Edge vises separat på skærmen Alt-Tab-apps. Hvis du har åbnet et par faner, kan du skifte mellem faner og apps vha. Alt + Tab-tastaturgenvej.

Windows-10-Alt-Tab-switcher.gifMicrosoft siger, at de har inkluderet muligheden for at deaktivere den nye Alt-Tab funktionalitet for dem, der har en masse faner åbne.


Microsoft planlægger at bringe Indstillinger og Kontrolpanel tættere på hinanden. 

Som en del af sin nye strategi opdaterer tech-giganten appen Indstillinger til at inkludere indstillinger fra Kontrolpanel og klassiske flyout-menuer. Microsoft opdaterer også Indstillinger > System > Lyd > Administrer lydenheder for at kunne informerer dig om, hvilken enhed der er standard. Du kan klikke på lydenheden for at indstille den som "standard".

Den klassiske volume-mixer er blevet opdateret med et link til de moderne lydindstillinger, som du kan bruge til at konfigurere lyde med videre.

Der er planer om at strømline indstillingsmulighederne på tværs af operativsystemet.


Løse rygter

Microsoft ser ud til også at arbejde på et moderne Disk Management eller Partition Tool til Windows 10.

Henvisninger til “Modern_Disk_Management_Link” er stadig til stede i den seneste previewbuilds af Windows 10, hvilket antyder, at tech-giganten internt arbejder på et moderne partitionsstyringsværktøj. 

Windows 10X lignende hurtigere Windows opdateringer

Ifølge rapporter siges det, at Microsoft arbejder med en Windows 10X-lignende Windows Update til Windows 10, hvor opdateringerne finder sted i baggrunden og fungerer lidt anderledes end den traditionelle metode. Som et resultat installeres Windows-opdateringer hurtigere og kræver færre reboots undervejs.