Office Web apps installeres uden din tilladelse

Windows 10 apps okt
Nye informationer viser, at Microsoft installerer Office Web-apps på nogle computere uden brugernes viden eller tilladelse.

Microsoft ser ud til at eksperimentere med ideen om automatisk at installere Progressive Web App (PWA) versioner af Word, Excel, Outlook og PowerPoint uden brugertilladelse ved hjælp af den nye Edge-browser i Windows 10. Det i sig selv ville ikke være et dårligt tiltag, når alt kommer til alt, når det omhandler at få en form for gratis Office, som kan være nyttigt for de fleste brugere. Der er dog et ”men”, som skal tage med ind i ligningen inden du favner virksomhedens nyeste tiltag.

Ifølge rapporter er eksperimentet dog ikke begrænset til Windows Insider-testere, og i værste tilfælde genstarter Windows din maskine til at anvende disse "opdateringer" uden dit samtykke.

Microsoft Office PWA'er er webbaserede versioner af Word, Excel, Outlook og PowerPoint, som kan tilgås via en webbrowser som Edge eller Chrome. Typisk, hvis brugere ønsker at bruge en af Office PWA'er, skal de manuelt installere dem, og omtalte apps føjes derefter til Windows Start-menu, hvor de er tilgængelige.

Windows Latest påpeger dog, at Microsoft ser ud til at eksperimentere med en anden tilgang. I løbet af weekenden fandt en række Windows-brugere ud af, at Office Web-apps blev installeret på deres Windows 10-maskiner uden først at søge tilladelse. “We noticed that PWAs were installed on our devices on October 11 and Microsoft automatically created dedicated entries for Excel, Outlook, Word, and PowerPoint in the Start Menu,” lyder det fra Windows Latest.

Baseret på de hidtil tilgængelige oplysninger ser funktionen ud til at være en del af et Microsoft Edge-eksperiment (den nyere Chromium-version).

Hvad der nu har fanget opmærksomheden hos mange er, at disse Office PWA-autoinstallationer ikke kun sker hos udvalgte Insider-brugere, der giver samtykke til sådanne eksperimenter. I stedet dukker mange rapporter op fra almindelige Windows 10-brugere, der har spottet disse genveje føjet til deres Start-menu uden tilladelse. Nogle kalder det en ”light version” af bloatware eller gratis Microsoft-annoncer på din pc - selvom Google har en tendens til at gøre det samme på Chromebooks for at promovere Google Docs.

Vi spekulerer på, om Microsoft kunne gøre dette mere strømlignet ved simpelthen at levere dette som en trimmet version af fuldpakken, og ikke tvinge pc genstarter uanmeldt, og den vej liste programmerne ind på vores maskinpark.

Som en sidebemærkning er det nemt at afinstallere Office PWA'er: Gå til kontrolpanelet og naviger til Programmer og funktioner eller fra appen Indstillinger start Apps og funktioner. Der kan du fjerne PWA'erne til Word, Excel, Outlook og PowerPoint.

Vi synes fremgangsmetoden er lidt usmagelig…Source & Image credit:

Windows Latest