Officielt: Microsoft Edge frigives til Linux snart

Edge-Canary-on-Windows-10
Det ser ud til, at Microsoft endelig sender den Chromium-drevne Microsoft Edge browser med dark mode og spændende features til Linux.


Microsofts Chromium-baserede Edge-browser, der er specielt bygget til Linux, er officielt bekræftet til lancering til Linux. Informationerne kommer via den nyligt afholdt Ignite-konferencen, hvor dias screenshots bekræfter Microsoft Edge angivet som en kompatibel software til Linux.

Under sessionen i Orlando, USA, bekræftede Microsoft, at Edge til Linux vil være ude næste år, uden en officiel dato er omtalt.

Vi forventer dog ikke, at den frigives sideløbende med Edge til Windows 10, Windows 7 og macOS den 15. januar 2019.

Microsoft har ikke fremvist specifikationer af Edge til Linux, og det står heller ikke klart, om historik, bogmærkerne, fanerne og andre lignende features vi kender fra Windows versionen også vil blive synkroniseret på Linux-versionen.

Edge-Linux.jpg

Microsoft har genskabt Edge-browseren på Chromium, den samme platform, der driver Chrome og Opera. Browsere som Chrome og Opera understøtter allerede Linux, så det burde ikke kræve en stor indsats at porte Edge til open source-operativsystemet.


Kilde & Image credit:

Microsoft