Safari afslører om din adgangskode er misbrugt

Apple Safari browser
Leaks af kundedatabaser og personlige informationer, er på ingen måde nyt under solen, og med vores færden på internettet, er der altid risiko for, at en af dine onlinekonti er eller bliver kompromitteret.


Der findes en række foranstaltninger, du selv kan foretage, i kampen for at dæmme op for problemet. Blandt disse, at du benytter dig af forskellige passwords til hver af dine konti.

Hvis du bruger forskellige adgangskode til alle dine konti, begrænser det, hvor mange konti en hacker kan komme ind på. For macOS-brugere er den gode nyhed, at hvis du bruger Safari som din browser, er den en ændring på vej til Safari i macOS Big Sur-opdateringen som åbner for, at Safari fremadrettet registrerer, når du benytter en adgangskode der potentielt er blevet kompromitteret.

Safari kontrollerer en database med lækkede adgangskoder for at dobbelttjekke, om det kodeord, du bruger, kan være udsat. I så fald bliver du muligvis bedt om at ændre koden. Dette er ikke en ny funktion, da Google tidligere har lanceret et værktøj til kontrol af adgangskoder. Mozillas Firefox-browser har også en lignende funktion indbygget.


Læste du også:

Populære passwords kan knækkes på under et sekund


Source & Image credit:

Apple