Her er den nye Startmenu i Windows 10

ny startmenu windows 10
Windows 10 har officielt ramt en milliard brugere, og Microsoft teasede for nylig kommende ændringer til operativsystemet i en video af lav kvalitet. I dag har Microsoft endelig frigivet screenshots i høj opløsning af Windows 10's kommende ændringer, hvilket giver os et nærmere kig på den nye Startmenu og andre områder af det opdaterede UI.


Den nye Start-menu ser trimmet og forenklet ud, og live tiles er stadig en del af menuen til udvalgte apps som Vejr, Nyheder, Mail og Fotos.

Som vi har set før, indeholder den fornyede Start-menu nye appikoner, men ældre elementer er ikke helt opdateret endnu. De nye brugerdefinerede tiles/fliser er basalt set borte, men så alligevel ikke, da Microsoft stadig bruger live tiles til apps som Vejr, Nyheder og Kalender, hvor det giver mere mening.

Live-tiles.gif

Hvis du i øjeblikket bruger live tiles til andre apps, kan du ifølge Microsoft fortsætte med det. Som du kan i GIF’en nedenfor, kommer Start-menuen med både Fluent Design-ikoner og afrundede hjørner.

I den forrige teaser viste Panos Panay den nye strømlinede File Explorer. Af ukendte grunde har Microsoft Edge erstattet File Explorer i den nye teaser.

Start-menu-update.gif

Selvom disse forbedringer kommer som et kærkomment tiltag, ved vi stadig ikke, hvornår denne opdaterede version af Startmenuen rent faktisk frigives. Microsoft har ikke annonceret noget på den front, men det forventes, at disse interfaceændringer vil være en del af en Windows 10-preview-opdatering senere på året.