Startmenu i Windows 10 jagter Firefox brugerne

Windows Edge logo firefox reklame
Startmenu i Windows 10 foreslår, at Firefox-brugere skifter til Edge browseren. Microsoft er begyndt at bruge startmenuen i Windows 10 til at foreslå, at Mozilla Firefox-brugerne skifter til deres nye Microsoft Edge browser.


Med frigivelsen af Microsofts nye Chromium-baserede Edge browser er Microsoft begyndt at promovere den nye browser, når man indtaster forskellige keywords i Windows 10 startmenuen.

Baseret på et Reddit indlæg lister Windows 10 forslag om at skifte til Microsoft Edge, når systemet registrerer Firefox er installeret eller konfigureret som standardbrowser.

Den interne reklame vises i form af et forslag øverst i startmenuen, der lyder "Still using Firefox – Microsoft Edge is here”

Vi har uden held forsøgt at få omtalte frem på vores systemer. 


Læs også: Sådan downloader du Microsoft Edge til Windows 10

Læs også: Microsofts Edge browser frigivet: Alt du skal vide

Læs også: Sådan bruger du både Classic og Chromium Edge


Microsoft kan holde fanen højt, når det kommer til deres nye Edge-browser, da den er hurtigere, mere kompatibel på grund af Chromium arkitekturen bag, og tilbyder et bredere udvalg af extensions sammenlignet med Microsoft Edge Legacy-browseren.

Der meldes dog om lidt utilfredshed om Microsoft måde at selvhævde deres egen browser på denne måde på bekostning af et andet konkurrerende produkt, og det er ikke første gang Microsoft benytter denne fremgangsmåde.

For eksempel promoverede Microsoft i 2016 at promovere Microsoft Edge og Bing rewards programmerne gennem notifikationer via Windows 10 proceslinjen.

I 2018 så vi endnu et lignende fremstød fra Microsoft, da de begyndte at teste en funktion i Windows 10 Insider builds, der kunne stoppe installationen af konkurrerende browsere og viste en annonce, der promoverede Edge i stedet.

Denne taktik om at standse en browsers installation for at fremme Edge, sendte sønderlemmende kritik mod Microsoft på daværende tidspunkt, og Microsoft fravalgte implementeringen det i praksis.

Deaktiver notifikationen i Windows 10-startmenuen

Heldigvis kan notifikationen/reklamen i Windows 10 startmenuen deaktiveres.

Hvis du ikke ønsker, at Windows 10 skal vise forslag som disse via Windows 10 startmenuen, kan du deaktivere det via Windows indstillingerne.

For at gøre dette:

Settings -> Personalization -> Start and disable the “Show suggestions occasionally in Start” 

Når den er deaktiveret, fremhæver Microsoft ikke længere forslaget i Startmenuen.


Source & Image credit:

Microsoft, Reddit