Udvalgte nyheder fra Google

google-logo-1200x630
I disse ferietider tjekker mange lidt ud af den daglige nyhedsstrøm. Derfor har vi udvalgt en række Google-relaterede nyheder fra de seneste uger, som du måske/måske ikke fik set.


En af glæderne ved at spille en MMORPG er, at du får spillet med andre mennesker fra hele verden. Desværre er en af ulemperne ved onlinespil, at du møder alle slags spillere, og ikke alle af dem er gode. Den gode nyhed for Fallout 76 spillere er, at hvis du hellere vil undgå disse typer spillere, har Bethesda svaret til dig i form af private servere. Problemet bunde lidt i, at de koster dig en solid portion penge for at deltage.

Gennembrud for kvantecomputer
I denne uge nåede Google en milepæl inden for computerforskning. For første gang er det lykkedes at få en kvantecomputer til at udregne et regnestykke, som ingen almindelig computer vil kunne udregne. Det åbner for en helt ny verden af computerkraft i fremtiden. Her er Googles topchef, Sundar Pichais, beskrivelse af, hvad gennembruddet betyder. Her er den mere ‘nørdede’ blog fra Googles kunstig intelligens-team. Her er tidsskriftet Nature’s artikel om sagen.

Til kamp mod deepfakes

Google har offentliggjort et nyt våben i kampen mod deepfakes. Vi har betalt (samtykkende!) skuespillere for at indspille hundredvis af videoer for at skabe et datasæt, som bliver stillet gratis til rådighed for forskningsmiljøet. Målet er at gøre det nemmere at spore/identificere deep fakes.

Læs mere på denne blog.


Stadia på vej

Googles nye spilplatform Stadia lanceres 19. November kl. 18 dansk tid i en Founder’s Edition. Her er en lille teaser. Mere info her og på Gstore, hvor det stadig er muligt at forudbestille.

Nye privatlivstiltag

Google har for nylig annonceret en stribe forbedringer med fokus på privatliv og sikkerhed. Fire nye tiltag giver brugerne endnu bedre mulighed for at styre, hvilke oplysninger de deler med Google, og hvor længe data gemmes:

Inkognito i Maps: Med inkognito-funktionen slået til bliver folks søgninger og destinationer ikke gemt på deres Google-konto, til personlige anbefalinger osv.

Automatisk sletning på YouTube: Ligesom med placeringshistorik og web- & app-aktivitet kan man slå automatisk sletning af sin historik på YouTube til, så alt, hvad der er ældre end 3 eller 18 måneder, automatisk og fortløbende bliver slettet.

Slet lyd med stemmen: Sig fx “Hey Google, slet alt, hvad jeg har sagt den seneste uge”. (tilgængelig på dansk i november)

Stærkere passwords: Tag et Password Checkup og bliv mere sikker på tværs af nettet.

Ovenstående tiltag kommer i tillæg til en række initiativer, som blev annonceret i maj måned. Læs mere på denne blog.

Nest Mini på gaden

Anden generation af vores mindste smarthøjttaler Home Mini er netop lanceret - en ny og forbedret version, som samtidig skifter navn til Nest Mini. Set med det blotte øje ligner den nye Nest Mini den gamle - samme størrelse, samme farver - men indeni er der sket en hel del. Blandt andet er der skruet ekstra op for lyden. Læs mere her. Og råb op, hvis du vil teste og ikke allerede har lagt billet ind på en sample.


Kilde & Image credit:
Google