Sådan ved du om maj 2020 opdateringen blokeres

microsoft-logo
Windows 10 version 2004, også kendt som maj 2020 opdateringen, begyndte for få dagen siden sin udrulning til mainstream-brugerne, der manuelt kontrollerer for opdateringer via Windows Update. Selvom maj 2020 opdatering officielt er tilgængelig, betyder det ikke, at alle enheder, inklusiv Microsoft Surface, kan hente den. Det viser sig nemlig, at alt fra ældre drivers og til Windows selv kan blokere installationen fra at virke.


Microsoft forklarer selv, at funktionsopdateringen rulles ud i trin, og den ikke som udgangspunkt vises for alle. Dette skyldes, at nogle enheder ikke har de nødvendige drivere til at opgradere til maj 2020 opdatering. Uheldigvis oplever mange store problemer forbundet med Windows 10 maj 2020 opdateringen

Fra 29. maj 2020 begyndte Microsoft at underrette brugerne, når de ikke kan opgradere deres system til Windows 10 version 2004, som blev frigivet til forbrugerne den 27. maj 2020.

Download tool windows 10 maj 2004 opdatering guide.JPG

Hvis du manuelt tjekker for opdateringer på en enhed, der ikke understøttes, får du følgende meddelelse:

“The Windows 10 May 2020 Update is on its way. We’re offering this update to compatible devices, but your device isn’t quite ready for it. Once your device is ready, you’ll see the update available on this page. There’s nothing you need to do at this time”

Mange har gennem de sidste par store Windows 10 opdateringer, udtrykt bekymring for Windows Update notifikationer om, der ganske enkelt indikerer, at pc'en er opdateret.

Anonyme Microsoft-medarbejdere ved flere lejligheder lækket informationer om, at dette er en del af virksomhedens bestræbelser på at forbedre gennemsigtigheden i Windows Update. Hvis du har en enhed, der ikke understøttes, modtager du frem over en klarere meddelelse om, når din enhed i øjeblikket ikke kan modtage opdateringer såsom maj 2020 (version 2004).

Den 27. maj annoncerede Microsoft, at det er begyndt at rulle de nye funktionsopdateringer til forbrugere, der bruger machine learning. Brugere med kompatible systemer, nyere hardware og Surface produkter blev bedt om at installere opdateringen inden den 28. maj, men dem med inkompatible systemer blev efterladt med beskeden "Din enhed er opdateret".

I går besluttede Microsoft endelig at give folk flere oplysninger om, hvorfor de ikke kan installere opdateringen.

Selvom Windows Update processen ikke på nogen måde har været en smooth affære gennem de sidste par år, rygtes det, at Microsoft arbejder på nødvendige ændringer for at give en bedre oplevelse. For eksempel har vi for nylig se omtale om, at Microsoft kunne annoncere en Windows 10X lignende Windows Update-mekanisme næste år.

Ved hjælp af forbedringer og klarere kommunikation med forbrugerne vil Windows Update forhåbentlig blive forbedret i de kommende år.

Windows 10 maj 2020 opdateringen kommer med et hav af nye features, som vi har gennem gået HER