Windows 10 Build 18363.815 frigivet

439px-Microsoft_logo.svg tweak
Windows 10 Build 18363.815 er nu tilgængeligt for download offline installers. Microsoft lancerer dermed endnu en kumulativ opdatering til Windows 10 efter at have sendt katastrofal patch Tuesday på gaden.


Denne valgfri opdatering rulles i øjeblikket ud via appen Settings (Indstillinger), og direkte download-links til Windows 10 KB4550945 offline installers er også frigivet.

KB4550945 er en valgfri opdatering, og Microsoft installerer den ikke automatisk på din enhed. Windows 10 som en 'service' opdateres og patches næsten hver uge med både sikkerhedsrettelser og ikke-sikkerhedsrettelser.

Den første uge i hver måned er til Office-opdateringer, den anden uge (B) er til Patch Tuesday-udgivelser. C- og D-uger, som er månedens tredje og fjerde uge, er reserveret til valgfri opdateringer. Disse valgfri opdateringer inkluderer rettelser og forbedringer, der ikke er sikkerhedsrelateret.

Hvis du vil downloade og installere Windows 10 Build 18363.815, skal du kontrollere for opdateringer manuelt og derefter klikke på "Download og installere nu" via Indstillinger > Opdatering & sikkerhed. 

Som altid kan du downloade denne valgfri kumulative opdatering fra opdateringskataloget, der er linket nedenfor.

Download links til Windows 10 KB4550945

Windows 10 KB4550945 direkte download links: 32-bit (x86) og 64-bit.

Windows 10 KB4550945 (Build 18363.815) Full Changelog:

Windows 10 Build 18363.815 leveres med en løsning til et problem, der forhindrede apps i at åbne. Microsoft fortæller også, at de har løst en anden fejl, der slukker for notifikationer om enheder med VPN eller mobilnetværk med forudgående advarsel.

En fejl, der forhindrer kunder i at genoptage Xbox-spil på Windows, skulle også være løst i denne udgivelse.

Windows Update-processen er blevet strømlinet til Windows 10, men det betyder ikke, at den er problemfri, især når det drejer sig om at "kontrollere, om der er opdateringer".

Microsoft har også implementeret en rettelse til et problem, der skaber problemer med udskrivningsfunktionen til dokumenter, der er uden for margenerne.

Windows tilbyder nu også et skærmtastatur, der giver dig mulighed for at skrive, når du ikke har adgang til et fysisk tastatur. Dette er især nyttigt med en berøringsskærm, men brugere rapporterede for nylig om en fejl, der forhindrer, at berøringstastaturet vises under login. Dette fortæller Microsoft nu er løst i denne patch.

Build 18363.815 til Windows 10 opdaterer også Klippeværktøjet til at løse forskellige problemer og hjælpe dig med at reducere den tid, du ellers har brugt på at gemme tekster eller billeder, når du arbejder på projekter eller redigerer dokumenter på din enhed.


Microsoft sætter valgfri opdateringer på pause

Dette er sandsynligvis den sidste valgfri opdatering, da sådanne Windows 10-opdateringer ikke længere vil blive offentliggjort fra maj 2020 og frem. Softwaregiganten frigiver kun vigtige sikkerhedsopdateringer fremover på grund af den medicinske krise i forskellige lande.

Det er vigtigt at forstå, at dette kun gælder for 'valgfri opdateringer' og ikke sikkerhedsrettelser, som fortsat vil blive implementeret hve randen tirsdag i hver måned.

Det betyder, at Windows 10 november 2019-opdatering, maj 2019-opdatering og andre versioner kun modtager en enkelt opdatering hver måned fra maj.