Windows 10: Flere tips til Windows 10

faaa0cd3082b786acbe31df9047c094e-970-80
Vi har rystet posen og fundet endnu et sæt gode tips og tricks frem, der kan gøre livet i Windows 10 bedre. Se nyeste afsnit af Tweak tirsdags tips.


Endnu en uge er gået, og kalenderen skriver tirsdag d. 12 november.. Det betyder vi byder ind til endnu en omgang Tweak tirsdags tips. I dag dykker vi igen ned i Windows 10, som der stadig gemmer sig mange gode tips og tricks i. Dagens afsnit omhandler tricks, der kan være med til at forbedre din produktivitet, mens du arbejder i Windows 10. 

Se med i vores video på YouTube eller læs videre længere nede. Ryst: 

En funktion der kom med Windows 7, men som mange måske ikke kender til, er muligheden for hurtigt at rydde op, hvis man har mange forskellige browser-vinduer åbne. 

Man tager bare fra med musen i toppen af det vindue man gerne vil beholde og “ryster” det, hvilket så lynhurtigt minimere alle andre åbne vinduer. 


Arrangere dine vinduer

En funktion som er ret praktisk, specielt hvis man er med på vognen med en ultrawide eller 4K skærm, med masser af plads til forskellige vinduer. Windows har en indbygget funktion der hurtigt kan arrangere browser-vinduerne. 

arranger-vinduer.jpg

Du tager et hvilket som helst vindue og trækker det ud til kanterne på din skærm. Hvis du trækker det til siden, vil det optage denne halvdel af skærmen, og du får ligeledes muligheden for at vælge, hvilket andet vindue der skal optage den anden halvdel. Bruger du et hjørne,  får det en fjerdedel af pladsen. 

Hvis du bagefter vil fordele pladsen lidt anderledes, kan du let trække i mellemrummet mellem vinduerne, og fordele pladsen som det passer dig bedst. 


Flere skriveborde: 

Hvis du bruger din PC til flere forskellige opgaver i løbet af en dag, og godt kan lide at dele tingene mere op, så er der i Windows 10 også mulighed for at oprette flere forskellige skriveborde. 

skriveborde.jpg

På den måde kan du for eksempel have et skrivebord, hvor du har alle dine nyheds og tekst vinduer åbne, mens du har dit videoredigeringsprogram på et andet skrivebord. 

Ved at klikke på ikonet “opgavevisning” i bunden af skærmen, eller Windowstasten+TAB  får du et overblik over alle åbne vinduer op. Herfra kan du trække hvilket som helst af dine vinduer til området i toppen, hvor der står “Nyt skrivebord”, og vinduet bliver herefter rykket over i et helt nyt skrivebord.

flere-skriveborde.jpg

For at skifte imellem de forskellige skriveborde, går du ind under “Opgavevisning", og vælger skrivebordet i toppen. Det kan også gøres via genvejen windowstasten+Ctrl+højre/venstre piletast. 


Emoji muligheder:

Hvis du, som det moderne menneske du er, gerne vil have mulighed for emojis i dine beskeder med videre skrevet på PC, som du er vant til fra din smartphone, så er det også muligt i Windows 10. 

emojis.jpg

Hvis du er i et tekstfelt kan du trykke windowstasken+. for at få et vindue frem med mulighed for et bredt udvalg af emojis. 


Game Bar

Det sidste tip er mest for at forbedre produktiviteten, mens man spiller på sin PC. Microsoft har gjort meget for at lukket hullet mellem PC og Xbox med deres Xbox tjenester, som nu langt hen af vejen kan bruges på tværs af begge platforme. 

En af de gaming tiltag, som Microsoft er kommet med, er deres forbedrede Game Bar, der kan findes via genvejen Windowstasten+G 


Det bringer et overlay frem, hvor der er en masse forskellige muligheder. Dels kan du koble din Xbox og Spotify konto op. På den måde kan du lytte til musik mens du spiller, og let have adgang til at skifte musik eller lignende undervejs. 

Der er også mulighed for at overvåge systemet og tilpasse lydniveauerne på forskellige programmer i forhold til hinanden. Endelig er der også mulighed for at optage spillet imens du spiller, uden at skulle gøre brug af tredjepartsprogrammer. 

Det var de udvalgte tips og tricks for denne omgang af af Tweak tirsdags tips. Lad os høre fra jer i kommentarfeltet, hvis der er nogle områder, som I kunne tænker jer vi tog et kig på i fremtidige udgaver.