Windows 10 maj 2020: Alt du skal vide

microsoft-logo
Vanen tro løber vi gennem de største Windows opdateringer, hvor vi dissekerer indholdet i bider. Nu er det officielle indhold annonceret, og vi tager her et kig på indholdet i Windows 10 May 2020 opdateringen fra Microsoft.


Windows 10. maj 2020 opdateringen er den største opdatering til Microsofts operativsystem, der er i konstant udvikling. Også kendt som Windows 10 version 2004 eller 20H1, maj 2020 opdateringen er endnu et forsøg på at forbedre skrivebordsoplevelsen med nye funktioner, forbedringer af ydeevne og mere.

Denne opdatering følger i fodsporene fra maj 2019 opdateringen. Ligesom sidste års store opdatering vil denne også introducere et sæt nye funktioner, herunder WSL 2.0 og andre forbedringer til Windows 10.

Centrale punkter:

- Næste store ”gratis” opdatering til Windows 10.

- Udrullingen begynder mellem 26. og 28. maj.

- Alle eksisterende enheder understøttes


Frigivelse af Windows 10. maj 2020 opdatering

Windows 10. maj 2020 opdatering skulle oprindeligt udbredes til mainstream-forbrugere den 12. maj, men Microsoft skubbede frigivelsesdatoen øjensynligt for at afhjælpe en zero-day sikkerhedssårbarhed. Første meldinger fra rygtebørsen pegede på, at opdateringen vil blive frigivet mellem 26. maj og 28. maj, men et efterfølgende rygte pegede på, at det vil ske den 28. maj.

Er du i mellemtiden utålmodig, kan du downloade og installere den ved at tilmelde dig Release Preview ring i Windows Insider Program.

Det er også værd at bemærke, at ikke alle får opdateringen med det samme, hvilket betyder, at hvis den frigives den 28. maj, vil brugerne kunne få det via Windows Update inden den første uge i juni.

Ifølge Microsoft vil de følge den samme "throttled approach to the rollout", så brugerne får opdateringen i bølger. Det første push begynder så den 28. maj, og opdateringen bliver bredt tilgængelig i juli eller senere.

Mens ventetiden er frustrerende for den utålmodige, er det en god idé, fordi det betyder, at problemer kan identificeres og rettes med Windows 10 version 2004, før det når alle.

Hvis du vil tvinge din pc til at downloade opdateringen den 28. maj, skal du kunne gøre det med Media Creation Tool, Update Assistant og media Image.


Versionsnummer og navngivningsskema

Microsoft bruger igen år og måned som navngivning for Windows 10 versioner. For at undgå forvirring med Windows Server 2003 har Microsoft imidlertid brugt 2004, ikke 2003, til at henvise til maj 2020 opdateringen.

Efter den offentlige introduktion af maj 2020 opdateringen planlægger Microsoft også at erstatte ældre Edge versioner med Chromium-baseret Edge via en anden Windows Update.


Krav og kompatibilitet

Hvis du bruger Windows 10 version 1909 og 1903, bør du være i stand til at kunne opgradere til version 2004 uden at anvende nogen ændringer på hardware-niveau.

Intel har allerede frigivet DCH-drivere til Windows 10. maj 2020 opdatering, og andre chipproducenter, herunder AMD og Nvidia, planlægger at tilføje support til opdateringen senere i denne måned.


Reserveret plads er nu valgfrit

Windows 10 version 1903 bragte en kontroversiel funktion til bordet, der reserverer 7 GB plads på harddisken til at gemme midlertidige data og Windows Update-filer. Heldigvis kunne du selv stoppe denne funktion

Tanken er, at dette vil gøre Windows Update processen lettere og minimere mængden af brugere i at få en en fejl, hvor opdateringer ikke er installeret på grund af mangel på plads. Selvom ideen er god, bruger reserveret lagerplads op til 10 GB lagerplads, og mange brugere synes ikke at være tilfreds med, at Windows 10, der bruger ekstra lagerplads.

Heldigvis kan du deaktivere Reserved Storage med DISM-værktøjet i Windows 10 version 2004 eller nyere.


32 bit-system understøttes ikke længere på nye pc'er

På nye pc'er afslutter Microsoft support til 32-bit versionen af Windows 10. PC producenterne tvinges nu til at sælge deres deres enheder med Windows 10 64-bit og mindst 32 GB internt lager.


10. generation af Intel processorer og Ryzen 4000 serien understøttes nu

Maj 2020 opdateringen tilføjer også support til 10. generation af Intels processorer og AMD’s nye Ryzen 4000 serie til både desktops og bærbare.


Nye ikoner

Windows 10's maj 2020 opdatering introducerer et nyt sæt ikoner til førsteparts-apps, herunder File Explorer, Notepad, Office osv. Dette skulle være søsat for at give mere konsistens mellem Windows 10 og Windows 10X.

Forbedring af videoafspilning

Som vi tidligere har omtalt på Tweak.dk, kommer Windows 10 version 2004 med et massivt boost til gamerne

Windows 10 version 2004 bringer Windows Display Driver Model (WDDM) 2.7 ind for at forbedre videooutput, videoydelse og opdateringsfrekvens i multi-monitor opsætninger.


Cloud Download

Microsoft vil også gøre det lettere at nulstille Windows 10 med Cloud Download funktionen, som giver dig mulighed for at geninstallere Windows 10 fra et system image, der er til rådighed på Microsoft-servere.


Windows søgning

Windows Search bliver også smartere i denne udgivelse, og det indekserer kun filerne, når du ikke aktivt bruger din pc. Dette skal forbedre den generelle ydelse på low-end-systemer med HDD-lagerplads.


Source & Image credit:

Microsoft