Windows 10 opdatering forårsager igen problemer

Windows 10 september 2020
Efter frigivelsen af Windows 10's opdatering i september 2020 (KB4571756 og KB4574727) rapporterer brugerne om performance problemer, Start Menu går ned, loginproblemer, midlertidig brugerprofilfejl, Blue Screen of Death og en række andre mindre fejl. Hvis noget af dette lyder bekendt, er du ikke alene.

Endnu en gang meldes der om problemer i kølvandet på Windows 10 opdatering, Selvom der melder flere fejl ind løbende, er det alt overskyggende problem forbundet med installationsproblemer, hvor 0x8007371c og 0x800f081f er den mest rapporterede fejlkode.

“I was stuck on version 10.0.19041.388 from July because every single update after that I would get an error message saying some files were missing or corrupted and just now I saw this error again. I have no idea why this is happening,” lyder det fra en Reddit-bruger, og samme problemstilling går igen på Feedback Hub.

Feedback-Hub-bug-report.jpg

Hvis du støder på installationsproblemer med Windows 10’s nyeste programrettelse, anbefaler vi dig at bruge Media Creation Tool, når det opdateres med september-opdateringen senere i denne måned.

På systemer, hvor opdateringerne installeres uden problemer, har nogle brugere fundet kritiske problemer.

Ifølge flere rapporter har brugerne problemer med at logge ind på Windows 10 og problemer med Start Menu eller Handleringscenter. Det ser også ud til, at den berygtede midlertidige brugerprofil har vist sig igen for et par brugere.

Handlingscenter og Start Menu

Det ser ud til, at Windows 10 KB4571756 også kommer med en skjult ændring, der har til formål at forbedre tabletoplevelsen til konvertible eller hybrid enheder i dockede scenarier.

Desværre ser denne eller en anden ændring i opdateringen ud til at skabe problemer for Start Menu og Handlingscenter-knappen på skrivebordet. Der meldes om fejl, når man bruger musen og tastaturet på det normale skrivebord, som resulterer i problemer med at åbne Handleringscenter og Start Menu.

“I’ve tried Chkdsk, Sfc, restarting Windows Explorer and disabling and reenabling Action Center. I can’t rename the Usrclass.dat file because it is in use,”, lyder det fra Microsoft’ community forum

Vi følger op når nye informationer støder til.