Windows 10 opdaterings problemer: Sådan løses det

Windows10
Hvis du er blandt den med problemer under installationen af de kumulative Windows 10-opdateringer, er du bestemt ikke alene. I løbet af de sidste par måneder har flere brugere rapporteret om, at Windows 10-opdateringer inklusiv de vigtige Patch Tuesday-udgivelser og valgfri opdateringer ikke installeres eller i visse omfang medfører problemer.


Windows 10 KB4524570, som er den seneste opdatering af Patch Tuesday, havde hos flere brugere, problemer med installering på pc’er med maj 2019-opdatering og november 2019-opdatering. Brugerne har nu meldt om nye problemer på Microsofts fællesskabsforum, at de i øjeblikket ikke er i stand til at installere denne programrettelse og oplever fejlkoder som 0x80073701 og 0x8009001d.

Det er værd at bemærke, at Microsoft anerkendte Windows 10-installationsfejl i slutningen af maj 2019, og at Microsoft efter sigende har udviklet en rettelse, som skulle løse en stor del af problemerne. Ifølge supportdokumentet løste Microsoft installationsproblemet den 12. november, men nogle brugere kan muligvis stadig opleve problemer.

“Installation of updates may fail and you may receive the error message, “Updates Failed, There were problems installing some updates, but we’ll try again later” or “Error 0x80073701″ on the Windows Update dialog or within Update history,” Fortæller Microsoft.

“This issue has been resolved for most users,”

For dem, der stadig har problemer, har Microsoft indsendt en workaround for et par dage siden, og virksomheden har leveret følgende sæt råd:

Open Start Menu or Search, and type ‘cmd’ to open Command Prompt.

Run Command Prompt as administrator.

In the Command Prompt window, copy and paste the following command:

dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanup

Wait for a few minutes and restart the system

Check for updates again.

Det er ikke klart, om disse problemer berører mange brugere lige nu, men problemet er markeret løst, og det er muligt, at firmaet muligvis ikke løser det.

Hvis du stadig har problemer, kan det være en god idé at geninstallere Windows 10 eller vente, indtil der er konfigureret en ordentlig løsning.


Kilde & Image credit

Microsoft