Windows 10 søgeproblem løser sig selv uden fix?

170322-F-JL266-1042
Fejlfinding af softwareproblemer er aldrig sjovt. Det bliver direkte irriterende, når nogen hævder, at der ikke er et problem, fordi de ikke har oplevet det selv.


En hurtig genopfriskning: Microsoft frigav den kumulative opdatering KB4512941 den 30. august. Det var en valgfri opdatering, men de, der besluttede at installere den, rapporterede efterfølgende om høje CPU-brugsproblemer, der forbrugte en masse af deres processors ressourcer, med forklaringer om, at services som SearchUI.exe brugte op til 40% af deres CPU ressourcer. KB4512941 skulle løse det, men angiveligt forårsagede denne også problemer med Windows Desktop Search, Start-menuen, Action Center og mere.

Som vi har bemærket før, er disse klager ikke tegn på, hvor udbredt et problem er, selvom mange mennesker på flere platforme alle støder på den samme ting. Der er mere end 825 millioner pc'er, der kører Windows 10 i en given måned, og langt de fleste af disse, vil ikke vil støde på problemer. De fleste mennesker sætter ikke kursen mod de sociale medier for at fortælle, at en opdatering fungerer fint, så klager på disse platforme, vil altid være af negativ format.

Torsdag i sidste uge skrev Microsoft "has not found a Search or Start issue significantly impacting users originating from KB4515384."

Så de markerede problemet som løst i Windows 10's tracking dashboard. Dette løser vel og mærke ikke problemet for de mennesker, der har problemer med opdateringen. I samme omgang rådede Microsoft brugerne til at indsende problemerne via deres Feedback Hub.

Microsofts problem med Input Method Editors (IME'er), der også førte til høj CPU-forbrug, resultatet af "sikkerhedsrelaterede ændringer i denne opdatering" endte med, at de tilbød en step-by-step til en løsning. Ta-da! Nu behøver Microsoft ikke at ordne det selv….

Hvor professionelt Microsoft har håndteret de massive problemerne i forbindelse med KB4512941, lader vi være op til den enkelte at vurdere. Vi vil dog formode, der på et senere tidspunkt, kommer en pressemeddelelse fra hestens mule, og at de ikke bare fejer de mange uheldige episoder ind under gulvtæppet.


Kilde & Image credit:
Microsoft