3D printede plantebaserede bøffer ankommer i 2021

3D printet bøf
For kødelskere, der leder efter veganske alternativer, kunne 3D printede plantebaserede bøffer, måske være et nærtliggende alternativ, hvis kødløse dage skal tænkes ind i madplanen.

Veganske alternativer har tidligere inkluderet svampe, da visse arter som portobello-svampen kan give en "kødagtig" struktur uden at komme i nærheden af the real deal.

I de senere år har vi imidlertid set en eksplosion i popularitet i plantebaseret mad fra Impossible Foods and Beyond Meat, hvor anmeldelser af begge har vist, at slutresultatet kommer ret tæt på. Flere madanmeldere har tilmed forklaret, at de i flere tilfælde havde svært ved at smage forskel…

Nu vil et israelsk startup projekt ved navn Refined Meat tage skridtet et skridt videre.

Virksomheden har annonceret deres planer for 2021, hvor de håber, at de vil være i stand til at kunne præsentere 3D-printede, plantebaseret bøf på markedet. Indtil videre har plantebaserede kødalternativer fra Impossible Foods and Beyond Meat haft en tendens til at være baseret på det hakkede “kød”, så at skabe en realistisk plantebaseret bøf vil kræve en anden tilgang, og derfor inddrager de brugen af 3D-print, hvor bizart det end lyder.

Ifølge virksomheden, vil de med brug af 3D-print, være i stand til at genskabe strukturen i dyrets muskler, hvilket igen ville hjælpe med at skabe den samme struktur som en rigtig bøf. Hvorvidt det rent faktisk vil smage som en bøf, må tiden vise.

Virksomhedens 3D-print maskiner vil være i stand til at udskrive 20 kg pr. time.

Kunne dette få dig til at droppe the real thing til fordel for en 3D-printet bøf?


Source & Image credit:
Refined Meat, Foodnavigator