Sandberg 10 i 1 - USB-C Dock

IMG_1818
Førstehåndsindtryk Dette produkt er lige sagen for dem der er på farten og ønsker nem tilkobling på kontoret, hjemme som på arbejdet. Sæt alt dit kontorudstyr til denne enhed, og du kan fremover nøjes med at sætte et enkelt USB-C stik til din PC. Den kræver ikke ekstra plads på dit skrivebord, da din bærbar placeres på den.

Sandberg har her samlet de mest anvendte opkoblinger der bruges til computeren i dagligdagen. Det gør det en hel del nemmere at koble sig på, på farten, og du bliver altså fri for at slås med alle kablerne fremover.

IMG_1813.JPG

En docking station i sig selv egner sig bedst til en fast stand men betyder ikke at der ikke er plads til den i tasken. Sandberg har designet denne docking i et slim design - sammenlignet med mange lign. produkter på markedet i samme klaiber. Den er hverken tykkere eller dybere end en lille bog, men noget bredere. 

Den aflange udformning har flere funktioner. Den er tænk til at skulle placeres under bærbaren, med det formål at skærm og tastatur løftes. Tastaturet bliver derfor vinkelet en smule for brugeren. Samtidig gør den det nemmere for PC’en at ventilere luften, hvilket forbedre køling af bærbaren.

Sandberg giver dig samtidig hele 5 års garanti på deres produkter og understøttelse helt op til 4K Displays. Ift. indholdet af pakken så får du hvad du ser, hverken mere eller mindre.

Design

Caset er primært af aluminium med plast i enderne. Den føles robust og har en samlet vægt på 224g. Den er rimelig hårdfør til dagligt brug og der er der monteret to gummilister på den øverste flade hvilet giver beskyttelse mod ridser og sørger for skridsikker kontakt mellem PC og docking station.

Mål på caset: 27.5 cm x 2.1 cm x 7.3 cm (Bredde x Højde x Dybde)

sandberg-10-i-1-usb-c-

 

Funktioner

Denne enhed har 10 stik, hvor de er fordelt på 8 forskellige. De 3 USB-A porte kunne benyttes at tilslutte mus, keyboard og et headset, og på USB-C porten kunne der tilsluttes en ekstern harddisk. Med Mini Jack kunne man forbinde en ekstern lydenhed som en radio og med LAN stikket er du sikret en lynhurtig forbindelse med Gigabit. Der kan tilsluttes 2 skærme, en analog og en digital, hvilket giver masser af plads at arbejde på. Den har indbygget kortlæser til SD og TF kort, så du kan læse de mest normale hukommelseskort. 

Kort opsummering:

 1. 3 x USB-A (SuperSpeed 3.0)
 2. 1 x USB-C (100W passthrough)
 3. 1 x Mini Jack (inkl. mic - 192kHz/24bit)
 4. 1 x LAN (RJ45 – Gigabit)
 5. 1 x HDMI (4K 30Hz/FullHD 60Hz)
 6. 1 x VGA (FullHD 60Hz)
 7. 1 x SD kortlæser
 8. 1 x SD-mini og TF kortlæser

 

Bemærk

For at benytte skærmstikkene (VGA og/eller HDMI) er det påkrævet at USB-C porten som docken tilkobles PC’en med understøtter Alt Mode (DisplayPort over USB-C). Det er desværre ikke alle USB-C porte der understøtter dette men det er langt mere normalt i dag end for år tilbage. Det kan anbefales at tjekke PC’ens brugermanual på producentens hjemmeside.

sandberg-10-i-1-usb-c-dock

Derudover kan der nævnes at der findes en anden variant af docken der har et ekstra stik til Mini DisplayPort.

Vurdering

Fint produkt med flere gode sider og funktioner. Det kan dække de fleste kontorpladsers krav til let betjening med mange tilslutningsmuligheder. Det kunne være fedt at se nogle at de nyere teknologier implementeret i sådanne et produkt.

Pros:

 1. Robust design (Primært aluminium)
 2. Video passthrough (DP Alt Mode/Thunderbolt 3 kompatibel)
 3. Ingen CPU tunge skærmdrivere
 4. Strøm passthrough (USB-C) - for mere info se edit nederst
 5. Mobil størrelse ift. udvalg af muligheder
 6. Bredt udvalg af tilslutningsporte
 7. Opdateringshastighed ved FullHD (60Hz - standard)
 8. Forbedring af køleevne
 9. Nem opsætning og tilkobling
 10. Optager ikke ekstra plads
 11. Tipper tastaturet
 12. Kan bruges som digital omformer til VGA
 13. 5 års garanti

Cons:

 1. Kan ikke oplade PC over USB-C - se edit nederst
 2. Kun en digital video udgang (HDMI)
 3. VGA er forældet
 4. Opdateringshastighed ved 2K/4K (30Hz - er set hurtigere)
 5. FullHD er på vej ud (erstattet med 2K og 4K)
 6. Kortlæseren skal tilgås fra bagsiden (mere bekvemt på siden)

Kommentarer:

 1. Implementering af flere nyere ens skærmstik ville være ideelt men ville også påvirke prisen (eks. 3 x DisplayPort)
 2. Til generelt kontorbrug ville det være mere ideelt med Power over USB-C til PC hvis du helt vil undgå ledninger - se edit nederst

Konklusion

Hvis du står og mangler en docking der kan lidt af det hele og du ikke er fanatisk ift. thoughput til highend displays så vil denne fungere godt til kontorbrug i hjemmet eller på arbejdspladsen. Samt er den helt fantastisk hvis du tilmed har begrænset plads til udstyr på kontorbordet. Med Sandberg’s forlængede garantiperiode er du tilmed sikret lang holdbarhed - skulle uheldet være ude behøver du ikke bekymrer dig om at investerer i en ny docking lige foreløbig.


Edit:

Vi havde lige en skarp producent der gjorde os opmærksomme på at docken har Strøm over USB-C i begge retninger. Vi har derfor testet det, og kan bekræfte at den også kan oplade PC via USB-C kablet når ekstern strømforsyning er tilsluttet til dockens USB-C port. Det kan også ses på billedet med flyeneren ved siden af docken lidt længere oppe.