Tesla biler vil snart kunne tale med fodgængere

27192293477_972d1e6218_b
I ren Knight Rider stil. Tesla-biler er fyldt med ukonventionelle funktioner, og nu peger meget i retning af, af Tesla-bilerne vil snart modtage en ret innovation feature, der kan gøre EV'erne til det tætteste vi kommer på KITT fra Knight Rider - muligheden for at "tale" med fodgængere.


Elon Musk offentliggjorde en kort video via Twitter, der demonstrerer funktionen, som han siger snart kommer. “Telsas will soon talk to people if you want”

I klippet ser vi en Tesla køre forbi kameraet, mens den afspiller: ”Well, don’t just stand there staring, hop in” 

Tesla bilerne kan tale til fodgængere.JPG

Hvordan integrationen helt komme til at forme sig, er endnu ikke offentliggjort. Flere medier omtaler brugen af den eksterne højttalergrill, der blev føjet til Model 3 for overholde lydkravene i USA og EU – som kræver bilerne skal afgive støj, når de bevæger sig under 19 km/ t for at advare fodgængere med videre.

Vi ved stadig ikke nøjagtigt, hvordan funktionen fungerer. Brugere kunne måske have mulighed for at optage deres egne lydklip, eller funktionen kunne være installeret med præ-optaget lyde, der enten afspilles automatisk eller aktiveres af føreren af bilen.

Umildbart virker denne feature som en ret alternativ funktion. Andre rygter går på vi får en sammenkobling med Sentry Mode, der automatisk registrerer folk, der skader en parkeret Tesla – og måske vil funktionen informere kriminelle om, at de bliver optaget og burde stoppe.


Source & Image credit:

Tesla, BBC, Flicker