Teslas Cybertruck er som taget ud af Bladerunner

tesla-cybertruck-road
Næste skud på stammen hos Tesla er blevet præsenteret, Cybertruck. Der har været rygter og forventninger længe om en Tesla i SUV klassen, og de er nu blevet indfriet.


Tesla, med Elon Musk i spidsen, har været kendt for at bryde formen både i forhold til design og forretning, og det er ikke anderledes med den nye Tesla Cybertruck. 

Det første der springer i øjnene er naturligvis det meget anderledes design, som helt sikkert vil være noget der skiller vandene. Det er et meget kantet design, som ligner noget der er taget direkte ud af en Bladerunner film. 


Den designstil strækker sig over både det ydre og de indre. Selv rattet er ikke i konventionel stil, og de skarpe linjer fortsætter i både sæderne og resten af interiøret. 

cybertruck-interior-tesla.png


Cybertruck kommer i tre varianter: 

Den første er en baghjulstrukket model med en enkelt motor og en rækkevidde op til 400 km. Denne model vil have en trækkraft op til 3400 kg. Næste model er firehjulstrukket med dual motor og en rækkevidde op til 480 km. Her er trækkraften oppe på 4500 kg. 

Tesla-cybertruck-rear.png

Den store dreng i klassen er firehjulstrukket og med triple motor og en rækkevidde op til 800 km. Her er trækkraften oppe på imponerende 6300 kg. 

tesla-cybertruck-pull.png

Det er altså imponerende specifikationer på alle tre modeller. Det er dog ikke kun her at Tesla går over gennemsnittet, men også i selve konstruktionen. 

Som Elon Musk sagde under præsentationen:

“Cybertruck is built with an exterior shell made for ultimate durability and passenger protection. Starting with a nearly impenetrable exoskeleton, every component is designed for superior strength and endurance, from Ultra-Hard 30X Cold-Rolled stainless-steel structural skin to Tesla armor glass.”

cybertruck-exoskeleton.png

For at bevise den styrke, blev der under præsentationen slået på Cybertruck med en forhammer, hvilket ikke efterlod nævneværdige skader. 

På samme måde er glasset også forstærket til at modstå skader og belastninger. 

“Ultra-strong glass and polymer-layered composite can absorb and redirect impact force for improved performance and damage tolerance.”

Cybertruck kommer med luftaffjedring, som kan hæves og sænkes så det kan tilpasses forskellige situationer. Oven i alt det, kan Tesla også brøste sig af at have mere end 2800 liters låsbar bagageplads i Cybertruck.

cyber3-740x413.png

Priserne starter ved 269.000 krroner og slutter ved 337.000 kroner., og det er altså UDEN danske afgifter eller tilvalg som autopilot....

Der er åbnet for preorders nu, men produktionen forventes først at gå i gang i slutningen af 2021. Man skal altså vente længe, før man kan sætte sig ind i sin helt egen Cybertruck. 


Kilde: Tesla og WCCFTech