grafikkort

Graphic card, også kendt under forkortelsen GFX eller på dansk grafikkort. Et grafikkort er den komponent i computeren som, så at sige, beregner det billede der skal vises på skærmen. I dag har et grafikkort det der bliver kaldt en GPU (Graphics Processing Unit) som foretager grafikberegninger.

Grafikkort kan primært fås på to måder, seperate kort man tilslutter sit bundkort eller som en “on-chip” (APU) løsning i en CPU, som f.eks. AMD’s Ryzen 2200G.
De nye APU løsninger kan oftest trække en del spil på lette grafikindstillinger, med et nogenlunde tilfredssstillende resultat. Vil du have fuld smæk på de grafiske detaljer, lynhurtige framerates og et virkelig fed oplevelse skal du dog investere i et dedikeret grafikkort, og nok også et af de dyrere af slagsen. Nogen nye grafikkort understøtter sågar SLI eller CrossFire, hvor man med to kort kan få endnu bedre ydelse - men husk, det skalerer ikke lineært. Desværre!
Ligesom en CPU kan et grafikkort også overclockes, og kan derfor have fordel af f.eks. vandkøling.
Der findes ikke længere ret mange forskellige producenter af grafikkort til PC’ere. Når det kommer til integrerede løsninger findes kun AMD og Intel, og når man kigger på dedikerede grafikkort er det Nvidia og AMD (efter opkøb af ATi), som dominerer dette marked.
Der kan altså være en del ting at tage hensyn til, når du skal investere i et nyt grafikkort derfor har vi prøvet at samle alle svarene her på Tweak.dk og samtidig har vi implementeret en masse filtre, som forhåbentlig kan hjælpe dig rigtig langt hen ad vejen med at vælge den helt rigtige grafikkort til dit behov. Der findes også AIB producenter, det vil sige at f.eks. Nvidia sælger deres chip til eksempelvis Gigabyte eller Asus, og de så laver et helt andet design, måske endda med bedre ydelse end originalen.
Hvis du bare vil se alle de grafikkort, som vi har testet, skal du selvfølgelig ikke vælge noget filter, på den måde kan du danne dig et fuldt overblik. Vil du derimod se noget helt specifikt, kan du eksempelvis vælge Zotac, AMD eller Nvidia under brands.

Under brand, vælger du drop down menuen og klikker på Nvidia. På fuldkommen samme måde fungerer de øvrige filtre. Vil du f.eks. kun se Zotac kort som scorer over 4, så vælger du blot disse værdier. Du kan sågar vælge prisfiltre, så du kun ser grafikkort som ligger med en pris under 4.699kr.
Skulle du opleve at der slet ikke kommer nogen resultater, så kan du vende tilbage og justere lidt på dine krav indtil der kommer resultater i søgningen.

Kommer du i tvivl om hvad de enkelte ting betyder, så kan også klikke på den lille how-to knap, her vil vi så efter bedste evne, forsøge kort at forklare dig de mest gængse områder inden for grafikkort og valget af den rette GPU. Det kunne f.eks. være hvilket grafikkort der egner sig bedst til gaming. Eller hvordan man matcher grafikkortet og med det rette prisleje, for at få den bedste ydelse.

I vores test-sektion for grafikkort, vil du kunne finde alle de tests vi har lavet af forskellige grafikkort. Men husk, at vi anmelder altid alle produkter ud fra vores egen subjektive holdning, og derfor er det du læser vores oplevelser med produktet. Det sikrer dig imod en masse dikterede holdninger fra en producent - vi er altså din garant for et sagligt billede af produktet.
Nyheder knappen, skal du bruge hvis du er interesseret i at læse de seneste nyheder om grafikkort. Den kan især være relevant for dig, som foretrækker at være opdateret på de seneste trends og tendenser.
Læs Mere

LATEST POSTS IN grafikkort

PKEYAL4yNAecVrBXMJLDXj-650-80
Nyheder - 18 Oct  

Intel udfordrer Nvidia og AMD fra midten af 2020

     3

Holder planlægningen, vil Intel udfordrer AMD og NVIDIA på GPU-markedet fra midten af 2020. nu viser nye informationer, at gamerne meget vel kan end ... Læs Mere

powercolor rx 5700 red dragon
Tests - 17 Oct  

PowerColor Red Dragon Radeon RX 5700

     3

PowerColor er klar med deres version af et Radeon RX 5700 grafikkort, og vi har selvfølgelig ikke været langsomme til at sige ja tak til at teste de ... Læs Mere

EVGA GeForce RTX 2070 Super Ultra+
Nyheder - 15 Oct  

EVGA GeForce RTX 2070 Super Ultra+

     3

Et nyt EVGA GeForce RTX 2070 SUPER ULTRA + grafikort er blevet introduceret denne uge med 10% mere hukommelsesydelse og hastighed. Disse nye grafikkor ... Læs Mere

front_koler_asrock_rx_5700_xt_taichi_x
Tests - 11 Oct  

ASRock Radeon RX 5700 XT Taichi X OC+

     3

Vi har tidligere kigget på Radeon RX 5700 XT i referenceversion fra AMD og i dag er turen kommet til en partner-version fra ASRock, som har sendt der ... Læs Mere

amd_radeon_rx_5700_07_back_angle.jpg
Nyheder - 11 Oct  

Lækkede Sony AMD's nye grafikkort med Ray Tracing?

     3

Vi har længe haft på fornemmelsen, at AMD ville sende Ray Tracing på hardwareniveauet ind på deres Navi 20 GPU'er med formodet lancering næste å ... Læs Mere

msi_gtx_1650_gaming_x_fans
Tests - 09 Oct  

MSI GTX 1650 Gaming X giver os Full HD Gaming

     3

Selvom der er et godt udvalg af grafikkort i den dyre ende, så er der også mange derude, der ikke har budget til, eller for den sags skyld behov for ... Læs Mere

SE FLERE

VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic