AMD’s Radeon VII rammer end of life igen?

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_02
EOL, eller end of life. Et prædikat vi ofte stifter bekendtskab med inden for hardwareområdet. Et EOL-produkt (end-of-life) er et produkt, der ikke modtager kontinuerlig support, markedsføringen stopper, eller det er ved udgangen af produktets brugstid.


Det er ikke første gang vi hører samme summen fra rygtebørsen: Er End of Life status nået for AMD Radeon VII. Nu er der dukket en ny portion rygter op uden noget officielt er kommet fra hestens mule.

Med ankomsten af AMD’s RX 5700 serie er købsargumentet mod Radeon VII ikke blevet mere lukrativt.

Det franske websted Cowcatland hævder at have bekræftet informationer fra AMD om, at AMD’s Radeon VII grafikkort officielt har nået livets slutning. Det er dog ikke første gang samme informationer kommer fra mediet, og det er heller ikke første gang deres ”officielle kilder” er en fis i en hornlygte.

Denne gang hoppede Tom's Hardware imidlertid ind i kampen, og gjorde et forsøg på at få svar på spørgsmålet fra AMD. “We expect Radeon VII availability will continue to meet demand for the foreseeable future, delivering exceptional high-end 4K gaming and content creation experiences. You can find Radeon VII graphics cards on AMD.com", forklarede AMD

Tag ovenstående information for hvad det er værd, selvom det ikke ville være overraskende for AMD at cutte forbindelsen til Radeon VII. Flere indikatorer har peget på, at Radeon VII var en midlertidig løs mens Navi stadig var i ovnen, og gav AMD mulighed for at kræve titlen værende de første med en 7nm GPU

Læs vores test af AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkortet