AMD Radeon RX GPU drivere skaber store problemer

amd driver problemer front
Det er ikke kun Microsoft der oplever problemer og klager fra kunderne. AMD er på nuværende tidspunkt lidt i samme position. AMD har frigivet nogle intuitive features til deres Radeon-grafikkort i de nyere udgivelser af Adrenalin-softwarepakkerne.


På trods af de bedste intentioner, er der mange underliggende problemer forbundet med de drivere, der endnu ikke er rettet, og som potentielt kunne skræmme brugere væk fra Radeon RX serie grafikkort.

Der er tale om AMD Radeon RX 5000-serien, specielt baseret på Navi GPU-arkitekturen, lanceret i juli sidste år, hvilket burde have givet AMD spillerum nok til at få trimmet og optimeret deres drivers, men det ser ud som det ikke har været tilfældet.

Fra AMD's subreddit-kanal, er der flere rapporter fra brugere, der oplever forskellige problemer med deres ”Navi”-grafikkort i Radeon RX 5000-serien. Navi-serien fra AMD inkluderer i øjeblikket følgende grafikkort, som alle er baseret på den samme arkitektur:

- AMD Radeon RX 5700 XT (Navi 10)

- AMD Radeon RX 5700 (Navi 10)

- AMD Radeon RX 5600 XT (Navi 10)

- AMD Radeon RX 5500 XT 8 GB (Navi 14)

- AMD Radeon RX 5500 XT 4 GB (Navi 14)

Den første og mest fremtrædende fejl, som brugerne har oplevet siden august 2019, er problemet med sort skærm. AMD har endnu ikke isoleret problemet, da de efter signende ikke har konkluderet, om problemet er random, eller et gennemgående problem.

03_aorus_graphics_card_koeler_forside.jpg

De fleste brugere har rapporteret, at en sort skærm forekommer, mens de spiller eller under driverinstallationen. Det første problem kan opstå på grund af et driver crash, og her mener AMD, at man ”bare skal genstarte computeren” for at løse et her-og-nu problem.

Det andet problem opstår på grund af en buggy-driverinstallation, hvilket betyder, at brugerne skal fjerne driveren og alle tilhørende driver-filer ved hjælp af et værktøj som DDU (Display Driver Uninstaller). 

Herefter skal driveren geninstalleres.

11_monteret_i_testbaenk.jpg

Listen af fejlrapporteringer er lang

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_0.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_2.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_6.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_1.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_3.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_4.png

AMD-Radeon-RX-GPU-Driver-Issues_5.png

Der nævnes også rettelser såsom deaktivering af hardwareacceleration eller deaktivering / afinstallation af baggrundsapplikationer fra tredjepart. Selvom de har virket for nogle, er det langt fra alle der har succes med denne tilpasning/nødløsning.

Source: AdoredTV

I sit nylige blogindlæg oplyste AMD, at de i øjeblikket undersøger problemer med sort skærm sammen med en håndfuld andre bugs og rettelser, som ville blive tilføjet i kommende version af Radeon-softwaren.

"The stability of our drivers is a key priority for our software team. They are monitoring forum discussions closely, including the black screen and other issues users are reporting, and we are actively identifying and working on fixes. As soon as we have more information to share, we will let you know."

Note - If you have a Radeon RX graphics card and facing black screen issues recently, then make sure to fill up this survey in accordance with your issue.

You can also head over to AMD's own bug reporting page directly to report and issues you are facing.


Radeon Driver Issues User Report


AMD hævdede også at have rettet problemet med sort skærm for nylig, men det ser ud til, at det ikke er tilfældet, da mange brugere stadig er berørt af det, og det er ikke kun specifikt for Navi-baserede grafikkort, men også deres ældre Polaris og Vega-grafikkort som mange Reddit indlæg påpeger:

AMD driver problemer Navi grafikkort.JPG

Et er problemer med stort skærm. Andre melder om pink og grøn skærm.. En lyserød og grøn skærm kan skyldes forskellige årsager, men den mest almindelige årsag KAN være problemerne med varme omkring dine RAM-moduler. Dette kan være specifikt for visse AIB-varianter, hvor vi har set flere tilfælde af hukommelseskøling er mangelfuld. På trods af hukommelsen, der kører ved temperaturer under den maksimale grænse, opstår probleerne stadig. Især GDDR6 kan give problemer med forhøjet temperaturer. 

Steve fra GamersNexus og Steven fra HardwareUnboxed har også rapporteret om disse problemer i deres respektive videoer, som er vist nedenfor:

Source: HardwareUnboxed

Source: GamersNexus

Konklusionen er uden tvivl, at AMD oplever problemer med deres Radeon RX grafikkorts-drivere, og dette potentielt kan sende kunderne i retning af alternativer. Selv AMD's mobile modeller (Integreret og diskret) påvirkes af driverproblemer. Hvis disse driverproblemer forbliver et problem og ikke håndteres korrekt af AMD, kan de resultere i et stort tab af markedsandele for team red.

Læs også:Bedste 1080p grafikkort 2020

Læs også: Bedste 1440p grafikkort 2020


front_koler_asrock_rx_5700_xt_taichi_x.jpg


Source & Image credit:

AMD, GamersNexus, HardwareUnboxed, Reddit