AMD rebrander endnu en gang deres budget GPU’er

amd rebrand
AMD har uden de store armbevægelser påbegyndt salget af fem nye budget grafikkort under OEM Radeon 600 serien. Vi skal lige nævne der er tale om gammel vin på nye flasker.


Det handler om de billigste kort, som AMD sælger, med et maksimalt kerneantal på 640 for RX 640, der drypper ned til 320 for RX 610, som, tro det eller ej, er baseret på Graphics Core Next 1 arkitekturen, frigivet for over fem år siden.

I juni 2016 frigav AMD en del af 400 serien baseret på 28nm, hvorefter de rebrandede dem og lancerede dem i april 2017 som 500 serie. Den nye 600 serie består af hardware i 500 serien uden specifikke ændringer, og desuden er halvdelen af 600 serien et rebrand af et rebrand fra den originale 400 serie.

Til forsvar for AMD er det sandsynligvis et pres fra deres OEM'er, der ønsker at annoncere, at deres produkter har nyere generation af hardware, og AMD efterkommer derfor kun efterspørgslen, hvis rygterne holder stik.

Markedsføringstaktikker fejet af bordet, er disse kort ikke meget at begejstres over. De vil ikke blive frigivet til offentligheden som enkeltstående produkter, og vi ved ikke rigtig, hvor meget de ender med at koster.

Denne form for rebrands vil typisk ende i maskiner fra OEM’er som Asus, HP, Acer på både desktops og bærbare.

Her er specifikationerne (nogle er tilgængelige i flere konfigurationer).

amd rebranding.JPG


Kilde: AMD