Arbejder Nvidia på en ny GeForce RTX GPU

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9LL0ovODQ4MzIzL29yaWdpbmFsL2dlZm9yY2UtcnR4LTIwODAtdGktZ2FsbGVyeS1iLmpwZw==
AIDA64, et meget brugt værktøj til systeminformation, diagnostik og benchmarking. Nu er der tilføjet oplysninger om et mystisk, uanmeldt Nvidia GeForce RTX T10-8 grafikkort, som tilsyneladende er baseret på TU102 die.


I øjeblikket er der fire Nvidia grafikkort, der bruger en Turing TU102 silicon. GeForce Titan RTX og GeForce RTX 2080 Ti kommer fra Nvidias hovedproduktlinje, mens Quadro RTX 8000 og Quadro RTX 6000 hører til i deres business segment. Takket være AIDA64s seneste changelog er vi næsten sikre på, at Nvidia arbejder på et andet TU102 baseret grafikkort bag kulisserne.

GeForce RTX indebærer, at det ukendte grafikkort sandsynligvis er rettet mod spilmarkedet. Det er praktisk talt den eneste ledetråd, vi har i øjeblikket. Så det kan være noget i retning af et GeForce RTX 2080 Ti Super eller GeForce Titan RTX Black. Vi er dog mere tilbøjelige til den første, da GeForce Titan RTX allerede anvender en maksimeret TU102 die.

Ud fra et præstationsmæssigt synspunkt er GeForce Titan RTX og GeForce RTX 2080 Ti næsten i samme boldgade performancemæssigt. I betragtning af den enorme prisforskel er der definitivt plads til en mellemmodel. Hypotetisk kunne Nvidia sende et andet GeForce RTX 2080 Super efter os. Rykke GeForce RTX 2080 Ti ud af produktionsrækken, aktivere et par yderlige CUDA kerner, smide lidt hurtigere hukommelse på den og voilà - du har GeForce RTX 2080 Ti Super.

Nu, hvor AMD præsident og administrerende direktør Dr. Lisa Su har bekræftet, at high-end Navi, eller ofte kaldet Big Navi, er på vej, kunne Nvidia være i færd med at udarbejde nye modeller til at modstå trykket.

Image credit:
NVIDIA