Endelig: AMD overhaler NVIDIA

Forza-7-AMD-NVIDIA-feature
For første gang siden 3. kvartal 2014, har AMD nu overhalet NVIDIA i GPU markedsandel. Informationerne kommer via Peddie Research.


Kvartalsrapporten fra Jon Peddie Research (JPR) er ude, og det viser sig, at det har været et godt kvartal for AMD med globale GPU forsendelser der er steget med 9,8%. NVIDIA’s forsendelser var relativ flade i samme kvartal, mens Intels faldt med 1,4%. Generelt steg GPU forsendelserne 0,6%, men faldt 10,4% sammenlignet med året før. I betragtning af det overordnede pc marked er opadgående, kan grunden til, at GPU markedet er haltende, kunne tilskrives krypto efterslæbet og lagerbeholdning, der plagede markederne. Når det er sagt, ser det ud til, at tingene endelig begynder at lysne op.

Et andet interessant punkt, der er afsløres i diagrammerne, er, at AMD har overhalet NVIDIA med hensyn til markedsandel. Dette er gode nyheder for virksomheden og noget, der ikke er sket i over 5 år. Faktisk var sidste gang AMD var på toppen tilbage i tredje kvartal af 2014. Mens de komplette detaljer er skjult bag en betalingsmur, kan vi se, at AMD har overhalet NVIDIA i det samlede diagram over markedsandel, og som fremgår i deres pressemeddelelse nedenfor.

Market-Share-AMD-NVIDIA-INTEL-GPU-Q2-2019.png

I alt blev 76,7 millioner enheder sendt i 2. kvartal 19, hvilket er et fald med -8,93 millioner enheder fra samme kvartal for et år siden, hvilket indikerer, at markedet er negativt på årsbasis.

Quick highlights

AMD’s overall unit shipments increased 9.85% quarter-to-quarter, Intel’s total shipments decreased -1.44% from last quarter, and Nvidia’s decreased -0.04%.

The attach rate of GPUs (includes integrated and discrete GPUs) to PCs for the quarter was 120% which was down -10.38% from last quarter.

Discrete GPUs were in 26.95% of PCs, down -1.99% from last quarter.

The overall PC market increased 9.25% quarter-to-quarter, and increased 3.07% year-to-year.

Desktop graphics add-in boards (AIBs) that use discrete GPUs decreased -16.62% from last quarter.

Q2’19 saw a decrease in tablet shipments from last quarter.


Kilde & Image credit:

AMD, Jon Peddie Research