Er End of Life status nået for AMD Radeon VII

tweak_dk_amd_radeon_vii_7_nm_graphics_card_05
En nylig rapport fra den franske media Cowcotland hævder, at AMD’s Radeon VII grafikkort er nået sin EOL status, hvilket indikerer, at terminationen af det tidligere flagskib er nået.

Dette vil betyde, at virksomheden ikke længere producerer Radeon VII. AMD. Annonceringen er ikke kommet direkte fra AMD, så på nuværende tidspunkt er der tale om rygter, som ikke klar informerer, om dette grafikkort vil fortsætte med at blive produceret.

Radeon VII var et specielt produkt for firmaet, da det viste, AMD, at det kunne bringe et 7nm grafikkort til markedet uden de store umildbare produktions kvaler. Spillemiljøet tog imidlertid ikke rigtig godt imod AMD Radeon VII, og siden ankomsten af Radeon RX 5700 XT, ville det nu være mere fornuftigt for AMD at fokusere på denne GPU i stedet for Radeon VII.

Dets $ 699 pris er betydeligt højere end 5700 XT's $ 399, selvom den ligger bag Radeon VII med et gennemsnit på kun 3,8 procent. Denne prisforskel er uden tvivl nok til at ændre mange kunders købs præferencer.

Tom's Hardware har efter signende efterspurgt efter en udtalelse fra AMD, og her var svaret ” “We continue to see strong availability of Radeon VII in the channel for both gamers and creators”

Det fortæller os intet om virksomhedens planer for denne GPU, uanset om det har faktisk nået status EOL, eller hvis vi kan forvente, at AMD fortsætter med at producere det i en overskuelig fremtid.

Læs vores test af AMD Radeon VIIKilde & Billeder
Toms Hardware